Jaka przepustnica na wymianę w mk4?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaka przepustnica na wymianę w mk4?
Witam.
Muszę niestety wymienić przepustnicę. Proszę o jakieś wskazówki którą wybrać, aby posłużyła i zarobiła na siebie. Słyszałem, żeby nie wybierać chinoli i innych z dalekiego wschodu, bo są *****warte.
Znalazłem w jakimś sklepie przepustnicę AQ. Kosztuje ~400pln. Ktoś miał z tym do czynienia? Pomóżcie wybrać.
NR.KATALOGOWY
06A 133 064J
Muszę niestety wymienić przepustnicę. Proszę o jakieś wskazówki którą wybrać, aby posłużyła i zarobiła na siebie. Słyszałem, żeby nie wybierać chinoli i innych z dalekiego wschodu, bo są *****warte.
Znalazłem w jakimś sklepie przepustnicę AQ. Kosztuje ~400pln. Ktoś miał z tym do czynienia? Pomóżcie wybrać.
NR.KATALOGOWY
06A 133 064J
Oryginał kosztuje ok 900pln. Nie ma czegoś pośredniego w dobrej relacji cena/jakość?
W sieci znalazłem jakąś AQ, a tamta tego kolegi Wika?
W sieci znalazłem jakąś AQ, a tamta tego kolegi Wika?
Ostatnio zmieniony sob paź 03, 2009 13:00 przez hotripper, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
w Skodzie 1623.22zł, w VW ponad 100zł drożej.Jazz_Blue pisze:chciałem zaproponować, żebyś od razu spytał w Skodzie, bo będzie taniej.
[ Dodano: 03 Paź 2009 16:27 ]
Ja bym bankowo wyskoczył z papci jak bym usłyszał taką cenę...hotripper pisze:I pewnie mnie z butów wyrzuci jak mi poda pan cene w aso
Witam.
Mam też problem z przepustnicą i nieda się jej adoptować (wyczyszczona na lustro).
Wyskakuje błąd 282 Regulator położenia przepustnicy-V60 przerwa na wyjściu [VAG-COM 311.2]
Byłem dziś u mechanika i powiedział mi że regeneruje przepustnicę poprzez wymianę płytki (tej w plastikowej obudowie).
Zastanawia mnie czy to jest możliwe.
Bo jak tak to może ktoś wie gdzie taką płytkę można kupić?
Pozdrawiam.
Mam też problem z przepustnicą i nieda się jej adoptować (wyczyszczona na lustro).
Wyskakuje błąd 282 Regulator położenia przepustnicy-V60 przerwa na wyjściu [VAG-COM 311.2]
Byłem dziś u mechanika i powiedział mi że regeneruje przepustnicę poprzez wymianę płytki (tej w plastikowej obudowie).
Zastanawia mnie czy to jest możliwe.
Bo jak tak to może ktoś wie gdzie taką płytkę można kupić?
Pozdrawiam.
czyli krokowiec, jest to możliwe jeśli gość się znacrook pisze:Byłem dziś u mechanika i powiedział mi że regeneruje przepustnicę poprzez wymianę płytki (tej w plastikowej obudowie).
crook pisze:Bo jak tak to może ktoś wie gdzie taką płytkę można kupić?
pewnie wymienia z innej przpustnicy
odradzam zamiennikiJazz_Blue pisze:Kolega feniks79 kupił do tego silnika przepustnicę firmy Vika
polecam używki (chyba że ma ktoś kasę (900) na nówkę VDO)
Na programie ETKA wynika że mam takie coś, czy to jest krokowiec czy przepustnica z potencjometrem czy inne coś to nie wiem.
Dziś jeszcze sprawdzę numer na przepustnicy i sam zobaczę co jest w tej plastikowej obudowie.
Może naprawa polega na przesunięciu wąsów w nowe miejsce a ten tekst mechanika o wymianie płytki to tylko ściema.
[ Dodano: 24 Lis 2009 21:45 ]
No i wyciągałem jeszcze raz i przy okazji sprawdziłem przewody prowadzące do sterownika i wszystkie są drożne.
Na obudowie przepustnicy jest ten numer który zamieściłem wyżej na screnie zauważyłem też dziwny luz w środku pod plastikową osłoną na jednym trybie, który pokręca ten cały mechanizm. Wygląda na to że tak jakby na ośce są wyrobione tulejki.