Alternator+rozrusznik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Alternator+rozrusznik
Witam!
wczoraj chciałem ruszyć w trase do domu moim tdi i d.pa chce odpalic a tu nic nawet bendiksa nie słychac(aku nowe)więc na "pych" odrazu odpalił.Po dotarciu do domu ok80km zapaliła sie kontrolka ładowania,najpierw odkręciłem rozrusznik i był przerwany przewód "+"do szczotek więc szybka reanimacja...odpalił a ładowania dalej nie ma.po przyłożeniu miernika do alternatora wskazuje ładowanie w granicach 6V. Czy może być powiązane jedno z drugim?
wczoraj chciałem ruszyć w trase do domu moim tdi i d.pa chce odpalic a tu nic nawet bendiksa nie słychac(aku nowe)więc na "pych" odrazu odpalił.Po dotarciu do domu ok80km zapaliła sie kontrolka ładowania,najpierw odkręciłem rozrusznik i był przerwany przewód "+"do szczotek więc szybka reanimacja...odpalił a ładowania dalej nie ma.po przyłożeniu miernika do alternatora wskazuje ładowanie w granicach 6V. Czy może być powiązane jedno z drugim?
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a jak dodajesz gazu to napięcie rośnie? czy ciągle jest na poziomie 6V??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
siema mam problem dziesiaj chcialem odpalic golfa siadam krece kluczyc i tylko zapalily mi sie katrolki i slychac bylo jakby bedyks possedł do pszodu ale nie krecił i tak pare razy prubiowalem i nic a rozrusznik taki zrobil sie goracy az palce poparzylem czy go tam cos blokuje czy jak ??? a ostatnio mechanior mi robil caly rozrusznik bo sie zepsuł