Golf Mk II coś warczy podczas jazdy po łuku w prawą stronę
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf Mk II coś warczy podczas jazdy po łuku w prawą stronę
witam mam problem z moim golfem, w niczym to w sumie nie przeszkadza podczas jazdy ale robi sie głośno jadąc z duża prędkością po łuku w prawo, swoja maszyna jezdze juz 5 lat i problem pojawil sie jakies 2 lata temu myslalem ze to wina opon bo kupilem stare uzywki, wymienilem je na nowe i nie pomoglo, pozniej wymienilem lozysko w prawym kole z przodu i dochodzacy z zewnatrz dzwiek przy jezdzie w prawo nie ucichl, nie mam pojecia co to moze byc, moze ktos z was mial podobny problem i go rozwiazal??prosze o podpowiedzi pozdrawiam
- mosiek2206
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mam taki sam problem z tym skrętem w prawo i z napędem też wszystko ok nie słychać nic przy ruszaniu a jak weszłem pod autko i poruszałem półośka to zauważyłem luz na wewnętrznym lewym przegubie. Narazie go nie wymieniłem bo nie mam czasu i ochoty ale myślę ze jak ty dobrze poszukasz to tez znajdziesz przyczynę na przegubach.
Mosiek
łożysko jak jest uszkodzone to słychać nawet na podniesionym aucie i dźwięk byłby słyszalny przy jeździe w każdym kierunku... Ja obstawiam Przeguby i to bardziej tą wewnętrzną stronę... na oko ciężko sprawdzić przegub... Trzeba by było go wyjąć, jak jest ciasny to się Jeszce nadaje, a jak luźny to na śmietnik.