Coś stuka z przodu, czy to możliwe że przegub?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Coś stuka z przodu, czy to możliwe że przegub?
Witam, mam do naprawy golfa kolegi, strasznie mu coś stuka w prawym kole, wymieniłem wybitą końcówkę drążka ale nadal coś stuka. Wystarczy lekko skręcić kierownicą obojętnie w którą stronę i zaczyna stukać, czasem nawet słychać przy jeździe na prosto ale wtedy stukanie jest ciche. Obstawiam że to wina przegubu ale osłona nie jest uszkodzona, stuki z dnia na dzień sie nasilają możliwe że szczelny przegub wysiadł? Może to wewnętrzny?
Raczej od nowości tam nikt nie zaglądał, kolega kupił golfa w 2004r z przebiegiem 106tys i na dzień dzisiejszy auto ma 230tys, on do przegubów nie zaglądał a jeśli coś było wcześniej robione to w DE. Dlatego mnie zdziwiło że szczelny a stuka, możliwe że koszyk pękł ?może ze starości padł albo ktoś osłonę wymienił wcześniej i dał mało smaru albo zostawił stary smar
- Paweł Marek
- V.I.P.
możliwe, taki przebieg to pora na niego zwłaszcza jeśli to 90 koni lub mocniejszy silnik. Jednak nasilanie stuku na skręconych kołach przemawia za zewnetrznym, tego nikt jednak nie może być pewien na odległość.krzycho85 pisze:możliwe że szczelny przegub wysiadł?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
No tak u ciebie bylo wlasnie tak, a u kolegi krzycho85 jesli sie nie widzi to mozna snuć hipotezy, a poza tym spoko mechanicy skoro nie doszli co jest za przyczyna, na wewnetrznych przegubach słychac takie stuki a na zewnetrznych to słychac takie trzaski No ale jak sie nie widzi to
BYŁ GOLF 2 JEST PASSAT B5 1,9 TDI 115KM