Witam. Na forum jestem pierwszy raz, wiec prosiłbym o poprawkę bądź przeniesienie tematu jest coś tam jest źle. Szukam pomocy!!
Czasem miałem tak ze bieg wchodził do połowy i trzeba było go 'dopchnąć' dalej. Wczoraj przy 3 chce wrzucić 4 i tu... nic, kompletnie żadnego oporu tylko luz w skrzyni. Zatrzymuje sie 1 wchodzi, 2 zupełnie niema odbija, zadnego oporu przy próbie wrzucenia... wiec 3 - jest ! Sprawdzam 4, dalej żadnego oporu, nic, w dół i można machać lewo prawo drążkiem do woli... ALE biorąc tylko w dół i trzymając - jedzie na 4. 5- sprawdziłem tez weszło. Wjeżdżam do domu, sprawdzam wsteczny- był, 'zrzuciłem' wsteczny ale skrzynia nie wrzuci teraz nic - tak jakby się skrzynia zastała na wstecznym.
Prosiłbym o jakaś diagnozę? Co do wymiany, jakie koszta chociaż mniej więcej.
Pozdrawiam!
golf 4 1.9 tdi 90km - padła skrzynia? pomocy...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Mechanizm zamocowany na skrzyni biegów sprawdź tzw "windę" jeśli ten mechanizm się podda, to drążek w środku porusza się bez żadnego oporu..

Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 14:12 przez italiano_83, łącznie zmieniany 1 raz.
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
miałem podobny przypadek w golfie IV ze po wymianie sprzęgła nie wchodził wsteczny i jedynka pomogła regulacja długości prętów co idą od lewarka zmiany biegów do wybieraka w skrzyni trochę czasochłonne ale dało radę wyregulować i teraz ładnie śmiga
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]