Nia działają halogeny przednie i przeciwmgielne tył
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nia działają halogeny przednie i przeciwmgielne tył
Witam, mam problem z halogenami przednimi i tylnymi przeciwmgielnymi, kupiłem golfa III dwa miesiące temu i kilka razy używałem halogenów i wszystko było ok, a raz włączyłem je i tylko mignęły trochę i nie działają już ani przód ani tył, włącznik jest ok, bo drugi podłączałem i też nic, bezpieczniki wszystkie są ok i już nie wiem czemu nie świecą mi, może gdzieś jest jakiś dodatkowy bezpiecznik? proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 15:22 przez maax888, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Nia działają halogeny przednie i przeciwmgielne tył
maax888 pisze:Witam, mam problem z halogenami przednimi i tylnymi przeciwmgielnymi, kupiłem golfa III dwa miesiące temu i kilka razy używałem halogenów i wszystko było ok, a raz włączyłem je i tylko mignęły trochę i nie działają już ani przód ani tył, włącznik jest ok, bo drugi podłączałem i też nic, bezpieczniki wszystkie są ok i już nie wiem czemu nie świecą mi, może gdzieś jest jakiś dodatkowy bezpiecznik? proszę o pomoc
Sprawdź czy w miejscu zaznaczonym na zdjęciu strzałką jest wstawiony przekaźnik. Jeśli tak to warto sprawdzić czy poprawnie działa.
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 10:14 przez tomch, łącznie zmieniany 1 raz.
www.elektrotom.eu
- Paweł Marek
- V.I.P.
maax888 miał na myśli pisząc od tyłu że od tylnego p-mgielnego tak myślę. No więc jest w błędzie, bo oczywiście 10 jest od tylnych i przednich
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 20:58 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Na wyłączniku na pinie 83 ma być napięcie już przy zapłonie, na pinie 83a ma pojawić się w chwili włączenia przednich a 83b po włączeniu tylnych.
Jeśli tak jest - wyłącznik dobry.
Dalej, po włączeniu zapłonu połączyć w zdjętym z wyłącznika wtyku pin 83 z 83a, później 83 z 83b - ma świecić odpowiednio: przód potem tył.
Jeśli tak jest - wyłącznik dobry.
Dalej, po włączeniu zapłonu połączyć w zdjętym z wyłącznika wtyku pin 83 z 83a, później 83 z 83b - ma świecić odpowiednio: przód potem tył.