wysokie spalanie!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wysokie spalanie!!!
Witam. posiadam golfa mk2 1.3 gaznik 1989 r. strasznie duze spalanie mi wychodzi bo w cyklu mieszanym ok 12 litrów. co jest nie tak. pomóżcie.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak jest zimny i jak sie wyłączy ssanie to na drugim biegu z wolnych obrotów zamula i nagle kopa dostaje. na ciepłym jest ok.a co do mocy to czuje, że mu nie ubywa. rano jak go odpale to chodzi nierówno i jak mu przygazuje troche to jest dobrze. co sądziecie o zbyt bogatej mieszance i zle ustwionym zapłonie? hmn
Miłość do MK2 nie zna granic.
Czy jak przyspieszasz to czujesz takie lekkie zadławienie silnika chwilowy brak mocy?
Jesli tak to mozliwe ze zapłon jest przestawiony ale dokladnie to trzeba sprawdzic.
[ Dodano: 20 Lis 2009 15:07 ]
Ale z drugiej strony to jest gaźnik starej generacji wiec trzeba przyjac ze to nie bedzie takie niskie spalanie jak np. na wtrysku Ale ogolnie tak kolo 10 L jest OK .
Jesli tak to mozliwe ze zapłon jest przestawiony ale dokladnie to trzeba sprawdzic.
[ Dodano: 20 Lis 2009 15:07 ]
Ale z drugiej strony to jest gaźnik starej generacji wiec trzeba przyjac ze to nie bedzie takie niskie spalanie jak np. na wtrysku Ale ogolnie tak kolo 10 L jest OK .
Były kiedyś sobie:
Audi 80B4 2.0ABT
Golf MKII 1.6PN CL==>GT
Golf MKII 1.8RP GL
Golf MKII 1.3MH CL
Audi 80B4 2.0ABT
Golf MKII 1.6PN CL==>GT
Golf MKII 1.8RP GL
Golf MKII 1.3MH CL
do mecik:dokładnie tak sie dzieje jak napisałeś. sprawdze to
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 16:14 przez misxess, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
powodów może być masa np topiący sie pływak albo rozregulowane ssanie
i nie prawdą jest że stary gaźnik to od razu ma palić 10L
mój spala 7,5L(miasto)
poszperaj w szukajce na ten temat było wiele o dużum spalaniu w tym silniku
i nie prawdą jest że stary gaźnik to od razu ma palić 10L
mój spala 7,5L(miasto)
poszperaj w szukajce na ten temat było wiele o dużum spalaniu w tym silniku
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2009 17:15 przez artur1902, łącznie zmieniany 2 razy.