mk3 MFA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 MFA
czy wiecie co ma wpływ na odczyt spalania l/100km w mfa od pewnego czasu nawet przy rozgrzanym motorku nie pokazuje mniej niż 17 l (motor 1,6) u kumpla w 2.0 gti schodzi do 11-12 wiecie co moze byc przyczyną
- Wardek
- Mały gagatek
Z tymi bzdurami to tak nie do końca, lub nie we wszystkich przypadkach... U mnie na gazie MFA zgadza sie, kłamie troche, ale pod tym względem że zawyża o 2L. Obliczyłem, zestawiając dane z MFA i po tankowaniach... Robiłem to dobrych kilka razy i zawsze komp pokazywał około dwie litry więcej gazu na 100km niż auto faktycznie spaliło.. Reasumując, wskazania mam prawidłowe, odejmuje tylko 2literki i wiem ile gaziku umkneło...
Audi A6 C4 2.5 TDI AEL Quattro Avant
VW Golf 1.9 TDI 1Z
było: Passat B5FL AWX, A6 C4 1.9TDI, Mercedes 814 6.0 D, Golf III 1.8, Renault Safrane 2.1TD, Vectra B 2.0, Polonez, Łada, 126P, MZ, WSK..
VW Golf 1.9 TDI 1Z
było: Passat B5FL AWX, A6 C4 1.9TDI, Mercedes 814 6.0 D, Golf III 1.8, Renault Safrane 2.1TD, Vectra B 2.0, Polonez, Łada, 126P, MZ, WSK..
sprawdz w trybie seriwisowym ile ci bedzie pokazywac przy spalaniu chwilowym . zeby do niego wejsc musisz przytrzymac przycisk z napisem MFA przekrecic raz stacyjke cofnac i za drugim odpalic i bedziesz mial spalanie chwilowe. ewntualnie podaczas jazdy przelacz na benzyne i zresetuj wskazania powinno wskazywac mniej i potem przelacz na gaz
Gdy jesteś smutny to pomyśl że kiedyś byłeś najszybszym plemnikiem
http://www.corrado.com.pl/tips_trick/tips_trick.htm tu macie wszystko co da sie robic z MFA i nie tylko z MFA
dzięki za tego linka michaś28michas28 pisze:http://www.corrado.com.pl.../tips_trick.htm tu macie wszystko co da sie robic z MFA i nie tylko z MFA
w mk3 w MFA nie ma zadnego podcisnienia to jest elektryka podcisnienie jest w mk2pw524 pisze:Sprawdź czy wężyk do podciśnienia nie puszcza lewego powietrza. U mnie jak spadł to pokazywało 99 litrów
[ Dodano: Czw Lut 23, 2006 23:30 ]
sadek pisze:U mnie mfa dobrze wskazuje, jedyne co zawsze robie to po odpaleniu pierwszy raz zimnego silnika po przejechaniu ok. 3km kasuje wskazania, bo na poczatku to mi wkasuje od 90 do 50l/100km. A tak to gitara i wszystko chula idealnie. Pozdro.
pod odpaleniu na zimny wyskakuja kreski po przejechaniu 300-400 metrów pojawia sie 99,9 i jak jedziesz dalej to sie zmniejsza wartosc spalania lecz im dluzej stoisz na zimnym bez ruszenia tym wskazanie wolniej spada wiec tak jak pisze kolega zresetuj po przejechaniu 3 km i powinno wskazywac normalnie
tak jak juz pisalem wejdz w tryb serwisowy spalnia to zobaczysz jak skacza cyferki przy dodaniu gazu i skad sie biora te wyniki