Miałem remon silnika wymiana (rozrządu świec paska alternatora uszczelniacze i uszczelka) wcześnie brał mi 1l na 1000 teraz bierze mi 1l na 250km dosłownie bo miałem dobry stan oleju jak od mechanika wyjechałem i wyzerowałem licznik co może być nie tak po tym remoncie nie kopcił był biały dym powiedział że od gazu ale po przejechaniu 250 kopci jak smok i cieknie z rury olej
Wcześniej koplił ale po wymianie uszczelki i uszczelniaczy kopci na biało ale to ponoć normalne na gazie
potem mechanik sprawdzał że przedmuchu nie ma więc wymienił prowadnice zaworów
Dzisiaj odebrałem i nadal dymi na niebiesko ale powiedział że przejechał się 18 km i nie wzioł oleju kurna co sadzicie o tym bo powiedział że dymi bo w katalizatorze jeszcze jest olej i trzeba go przepalić i bendzie wszystko ok
a i pali mi się kontrolka teraz chacke bo powiedział że było przebicie iskry i wymienił kable a że nie ma kabla że nie skasuje błemdu już zamówiłem kabel sam sobie skasuje czy może coś z tym jest związane ???
co sadzicie o tym przypadku bo fisia już dostaje z tym samochodem???
kopcenie na niebiesko
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
albo potrzebna była wymiana pierścieni czego nie zrobił, albo spartolił remont głowicy czy tez niezgodnie z zasadami załozył uszczelkę (bez planowania jesli było potrzebne). Pownieneś go męczyć, chyba że nie masz odwagii dalej korzystać z jego usług. Zależy jak do tego podejdzie, nie powinien już brać kasy za jakąś dalszą ew. robotę z głowicą, najwyżej za pierścienie. Ale ten silnik wymaga ogólnej diagnozy i może potrzebny jest lepszy mechanik.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ale sprawdzał przedmuchów nie ma i ciśnienie było na wszystkich cylindrach po 10 silnik to moga być pierścienie ??? nie szarpie
głowica była szlifowana za 2 razem już nie ale to zdejmował ją po 2 dniach nowa uszczelka hmmm już nie wiem co mam robić
głowica była szlifowana za 2 razem już nie ale to zdejmował ją po 2 dniach nowa uszczelka hmmm już nie wiem co mam robić
Ostatnio zmieniony pn lis 16, 2009 23:53 przez duchu123, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
ja też bym nie wiedział, ale głowic nie można szlifowac w nieskończoność, poniżej pewnego wymiaru już nie wolno. Coś spartolone i trzeba do lepszego fachowca
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Mechanik dał ciała. Są przecież fachowcy, którzy zajmują się tylko obróbką samych głowic. Zazwyczaj chcą oni już wyjętą głowicę Robią to bardzo dobrze, sam z tego korzystałem i byłem zadowolony. Czasami warto zapłacić jednemu mechanikowi za rozebranie, a drugiemu za fachowe zrobienie głowicy, gdzie jeszcze dostajesz na nią gwarancję.