[mk3]Tarcie w kołach.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
[mk3]Tarcie w kołach.
Witam. Autko moje sprowadzone było u mechanika i sprawdzał klocki są nowe i tarcze też wymienione. Mimo to po ostatnich deszczach jak wsiałem do golfiego przy pierwszych paru hamowaniach słyszać było tarcie. Słyszałem że może to być spowodowane dostaniem się tam piasku. Możliwe to jest?? Pozdro
Ostatnio zmieniony czw lut 23, 2006 15:47 przez Paaluh8, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak u mnie jest to samo i też zmieniałem tarcze ale mi szumi z tyło.Szum w miarę rozgrzania hamulców powinien ustępować.Po prostu na tarczach zostaje trochę syfu oraz nalotu i to on jest za to odpowiedzialny.A z tyłem to podobnie z tym że może też tam klocek o rancie iść(robi się taki rant także na tarczach) ale nie ma się czym przejmować jeśli dobrze hamuje.
Mozliwe ale bardziej prawdopodobne i normalne jednoczesnie jest to ze tarcze korodują zwłaszcza w porze deszczowej i wysokiej wilgotnosci powietrza.
Owe tarcie występuje prawie zawsze kiedy GOLFIACZEK postoi kilka dni w takich warunkach a podczas jazdy warstwa utlenienia lub wręcz korozji zostaje zdarta podczas pierwszych chamowań . Więc nie masz sie czym przejmowac...
Owe tarcie występuje prawie zawsze kiedy GOLFIACZEK postoi kilka dni w takich warunkach a podczas jazdy warstwa utlenienia lub wręcz korozji zostaje zdarta podczas pierwszych chamowań . Więc nie masz sie czym przejmowac...
++++++++ CB CH.19 ++++++++
PRESIDENT JACKSON
PRESIDENT JACKSON