[mk3]Co powiecie o takim patencie??? warto kupic ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- ben29
- Ma gadane
- Kontakt:
[mk3]Co powiecie o takim patencie??? warto kupic ???
Witam,
znalazlem na allegro taki patencik,
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=84620802
nie mam niestety w moim Golfiku zadnych zabezpieczen, mam zamiar zalozyc alarm + cos jeszcze. Czy ten zawor moze spelnic dobrze zalozona mu role??
dziex
pozdrawiam
nie mam niestety w moim Golfiku zadnych zabezpieczen, mam zamiar zalozyc alarm + cos jeszcze. Czy ten zawor moze spelnic dobrze zalozona mu role??
dziex
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw lut 23, 2006 21:53 przez ben29, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Co powiecie o takim patencie??? warto kupic ???
Moze to i niezłe, sam sie zastanawiam nad czyms takim.Moze ma ktos cos takiego??to niech sie wypowie czy warto zakładacben29 pisze:Witam,
dziex
pozdrawiam
pozdro.
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a po co, gość gasi silnik i wyłącznikiem (zamontowanym tylko jemu w wiadomym miejscu) zamyka dopływ paliwa i już mu fury na kołach nie dżwigną(po to jest ten elektrozawór by nie odpalić silnika - czyli odcięcie dopływu paliwa do pompy - mam na mysli silnik z pompą napędzaną z wału)flatron316 pisze:Elektrozawór jest ok ale jaki masz silnik?bo nie znam tych oznaczen a nie chce mi się szukać Jak jest pompa w zbirniku paliwa to ok jak to zwykły diesel albo benzyna na gażniku to musisz doliczyć zawór zwrotny na przewód powrotu do zbiornika
flat
...
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
HEHEHE To spróbuj do diesla założyć i zobacz jak ci odetnie paliwoa po co, gość gasi silnik i wyłącznikiem (zamontowanym tylko jemu w wiadomym miejscu) zamyka dopływ paliwa i już mu fury na kołach nie dżwigną(po to jest ten elektrozawór by nie odpalić silnika - czyli odcięcie dopływu paliwa do pompy - mam na mysli silnik z pompą napędzaną z wału)
[ Dodano: Czw Lut 23, 2006 20:52 ]
To musisz założyć dodatkowy zawór u gazowników najlepiej pod podwoziem na przewód między zbiornikiem a parownikiemSałyk pisze:a jak ktos ma gaz ?
flat
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Bo ci nadmiarowym(zwrotnym) przewodem z filtra ropy ssał ze zbiornika ,że aż miło .Trzeba zakładać zawór taki zwykły (chyba za 20 pln kupowałem jak montowałem komuś) na ten przewód i nic ci nie pociągnie nie ma prawagrzybeks pisze:zakladalem cos takiego do disla i efekt byl taki ze popa dislowska ma mocne ssanie i przy zamkientym zawoze potrafila zasysac paliwo i silnik chodzil na wolnych obrotach a przy wiekszych gasl z braku paliwa na bezynie nie testowalem
pozdro flat
no ja myślę że to tylko dobre będzie (tak jak ja mam - goła benzynka) do benzyniaka
Ostatnio zmieniony pt lut 24, 2006 10:08 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
...