[mk3]brzęczek świateł
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]brzęczek świateł
mam pytanie z tego co sie orientuje to w golfie III gdy otwieramy dzwi na właczonych światłach włacza sie brzęczek ostrzegawczy w moim golfie takiego efektu nie ma i czy jest to normalne czy poprostu coś sie zepsuło i gdzie szukać usterki albo tego brzęczka.
Ostatnio zmieniony czw lut 23, 2006 15:49 przez avant, łącznie zmieniany 1 raz.
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja tez sobie doczepilem takie piszczadelko (niewiedzialme za bardzo jak wiec podlaczylem pod kabelki co to reaguja na otwarcie drzwi swiatlami awaryjnymi - jeden podlaczylem do kabelka co leci w progu od pasazera a drugi pod ktorys bezpiecznik, ale juz niepamietam ktory -chyba ten odpowiedzialny za awaryjne)
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
światełko w kabinie świeci normalnie, ale może faktycznie nie ma brzęczka ale gdzie on może sie znajdować bo może z nim coś nie tak, sprawdze jeszcze ten przekaźnik
mam jeszcze jeden problem mianowicie nie działa elektryczna regulacja lewego reflektora tzn silniczek słychać ale klosz sie nie porusza co z tym zrobić?
mam jeszcze jeden problem mianowicie nie działa elektryczna regulacja lewego reflektora tzn silniczek słychać ale klosz sie nie porusza co z tym zrobić?
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie wiem czy dobrze mówię ale wydaje mi się że buzer jest w przekażniku albo w wyłaczniku.
Ale nie warto w tym grzebać skoro możesz kupić i wstawić za 3 pln nowy .
A w lampie sprawdż czy masz ten trzpień taki plastikowy co jest razem z silniczkiem połączony z wkładem (odblaskiem) reflektora bo on przesuwa cały wkład i czasem lubi się wyhaczyć z gniazda na odblasku
flat
A w lampie sprawdż czy masz ten trzpień taki plastikowy co jest razem z silniczkiem połączony z wkładem (odblaskiem) reflektora bo on przesuwa cały wkład i czasem lubi się wyhaczyć z gniazda na odblasku
flat
[quote="flatron316"]Nie wiem czy dobrze mówię ale wydaje mi się że buzer jest w przekażniku albo w wyłaczniku.
dzięki za pomoc zrobie z tym brzęczkiem jak mi radzisz a reflektor jutro wykręce i sprawdze to co napisałeś
dzięki za pomoc zrobie z tym brzęczkiem jak mi radzisz a reflektor jutro wykręce i sprawdze to co napisałeś
Brzeczyk jest na 100% w przekazniku.
avant, jesli masz w ogole ten przekaznik tzn ze brzeczyk Ci sie w nim zjaral, jak nie masz to sobie taki spraw, bo grzebania to raczej wiecej z montazem nowego niz wsadzeniem przekaznika...
avant, jesli masz w ogole ten przekaznik tzn ze brzeczyk Ci sie w nim zjaral, jak nie masz to sobie taki spraw, bo grzebania to raczej wiecej z montazem nowego niz wsadzeniem przekaznika...
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
Nie w kazdej wersji wyposarzeniowej był brzęczyk na wyposarzeniu! Jak był to był w przekaźniku a jak go niema to trzeba zrobic tak jak pisze Forester, tylko zamiast bezpiecznika mozna sie wpiąc pod kabelek lecący do świateł postojowych (bo jak zgasisz silnik to sie samo przełącza z mijania na postojowe) i bedzie dobrze!!
Ja mam z 94roku i nie było brzęczyka wiec musiałem sobie zamontowac sam bo na drugi dzien po zakupie wozu rozładowałem aku prawie do zera )
Ja mam z 94roku i nie było brzęczyka wiec musiałem sobie zamontowac sam bo na drugi dzien po zakupie wozu rozładowałem aku prawie do zera )