Bora kontrolka otwartych drzwi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bambi001
Użytkownik
Użytkownik

Bora kontrolka otwartych drzwi

Post autor: bambi001 » pn lis 16, 2009 00:01

Witam, nie wiem czy mi cos nie dziala czy poprostu niemam tej kontrolki co pokazuje ze któres drzwi sa otwarte, od klapy bagaznika jest i nawet wyskakuje komunikat na kompie, a dzwi nic.

wiem ze mam zwalony mikrowlacznik w drzwiach kierowcy ale czy to moze byc przyczyna ze inne drzwi nie dzialaja ? czy poprotu nie wyposarzyli mnie w ta kontrolke ?? jak to moge sprawdzic

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » pn lis 16, 2009 00:07

Nie wiem , i mogę się mylić = więc nie bijcie, ale podejrzewam ,że ten właśnie mikrostyk - jest odpowiedzialny za wszystkie drzwi.. Napraw ,albo wymień - powinno pomóc...

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

bambi001
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: bambi001 » pn lis 16, 2009 00:12

yhym kurde boje sie z deka tej operacji bo musze rozebrac zamek zeby go wymienic, i tez nie swieci mi oswietlenie auta w tylnych lewych drzwiach pewnie tam tez to siedzi a kurde tylko 1 zamowilem :( a co do kontrolki to jestem ciekawy czy w ogole ja posiadam

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » pn lis 16, 2009 00:17

To dobrze ,że zamówiłeś 1 bo właśnie ten od strony kierowcy jest głównym winowajcą Twoich problemów . Na forum masz dokładny opis - jak rozebrać - naprawić i wymienić to ustrojstwo :pub:

bambi001
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: bambi001 » pn lis 16, 2009 00:41

wiem wiem juz sie tym raz interesowalem ale stanolem na zakupie mikrowlacznika, i etraz zastanawia mnie ta kontrolka bo nie widze jej na zegarach od bagaznika widac ale drzwi nie

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » pn lis 16, 2009 00:43

Jak będziesz już ją miał to wymień i napisz czy pomogło. Później będziemy myśleli w co jeszcze zaglądać...

bambi001
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: bambi001 » pn lis 16, 2009 00:59

no ale dlaczego nie pokazuje mi jak np prawe przednie drzwi otworze ( zadna kontrolka nie swieci) a tam mikro wlacznik dziala

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » pn lis 16, 2009 01:24

bambi001 pisze:no ale dlaczego nie pokazuje mi jak np prawe przednie drzwi otworze ( zadna kontrolka nie swieci) a tam mikro wlacznik dziala
Bo z tego co kojarzę to jest tylko 1 mikrostyk -- i jest on tylko w drzwiach kierowcy.. ale ręki obciąć sobie nie dam..

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » pn lis 16, 2009 01:43

W każdym zamku jest mikrostyk. Każdy odpowiada za swoje drzwi. Jeśli otworzysz któreś to powinna kontrolka się zapalać na podsufitce i w drzwiach tych które otworzysz (o ile jest niespalona żarówka i jest włączone na tj opcji bo można to przełączyć żeby się nie paliło). Jeśli wszystko sprawdziłeś i żarówki są ok jest w dobrej pozycji przełącznik a lampki się nie palą to musisz mikro wymienić. Na kompie pokazuje tylko że jest otwarta klapa bagażnika i maska, a to że drzwi są otwarte pokazuje żarówka w podsufitce.

bambi001
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: bambi001 » pn lis 16, 2009 13:02

poolak2006 pisze:W każdym zamku jest mikrostyk. Każdy odpowiada za swoje drzwi. Jeśli otworzysz któreś to powinna kontrolka się zapalać na podsufitce i w drzwiach tych które otworzysz (o ile jest niespalona żarówka i jest włączone na tj opcji bo można to przełączyć żeby się nie paliło). Jeśli wszystko sprawdziłeś i żarówki są ok jest w dobrej pozycji przełącznik a lampki się nie palą to musisz mikro wymienić. Na kompie pokazuje tylko że jest otwarta klapa bagażnika i maska, a to że drzwi są otwarte pokazuje żarówka w podsufitce.
i takiej odp oczekiwalem :P czyli niema kontrolki otwartych drzwi w borze?? a co do maski przedniej to swieci ta sama co klapy bagaznika??? i lamki mi sieca w drzwiach po prawej stronie po lewej nie :( i sprawdzalem w dzwiach kierowcy tak ze bralem brazowy kabelek od zarowki tej co swieci w drzwiach i podlaczalem go do masy - zarowka w drzwiach i oswietlenie wnetrza wtedy sie wlaczyla, brzeczek zostawionych swiatel tez dawal sygnał czyli wszytsko dziala a wiec na 99% siedzi mi ten mikro wlacznik... i szkoda ze niema tej kontrolki otwartych drzwi na komie moglo by mi cos wyswetlic

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pn lis 16, 2009 15:17

bambi001 pisze:czyli niema kontrolki otwartych drzwi w borze??
w nie każdej jest, skoro u Ciebie się nie świeci to pewnie jej nie masz
bambi001 pisze:a co do maski przedniej to swieci ta sama co klapy bagaznika???
jak wyżej...a czy ta sama co od bagażnika to nie wiem.
Co do mikrostyku to tak jak poolak2006 pisze, w każdych drzwiach jest osobny i moduł komforty rozróżnia sygnały z poszczególnych drzwi i wie które są otwarte.
Jeżeli wszystkie światełka, brzęczki, central itp są OK to po prostu Twoja wersja nie ma tej kontrolki.

bambi001
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: bambi001 » pn lis 16, 2009 16:37

Qto pisze:
bambi001 pisze:czyli niema kontrolki otwartych drzwi w borze??
w nie każdej jest, skoro u Ciebie się nie świeci to pewnie jej nie masz
bambi001 pisze:a co do maski przedniej to swieci ta sama co klapy bagaznika???
jak wyżej...a czy ta sama co od bagażnika to nie wiem.
Co do mikrostyku to tak jak poolak2006 pisze, w każdych drzwiach jest osobny i moduł komforty rozróżnia sygnały z poszczególnych drzwi i wie które są otwarte.
Jeżeli wszystkie światełka, brzęczki, central itp są OK to po prostu Twoja wersja nie ma tej kontrolki.
drzwi po prawej stronie nie odpalaja mi oswietlenia auta jak zostana otwarte czyli pewnie w nich miktostyk siedzi?? a Ty kolego masz ta kontrolke i mogł bys jak coś fote zapodac jak wyglada i dzie się znajduje ??
Ostatnio zmieniony pn lis 16, 2009 16:38 przez bambi001, łącznie zmieniany 1 raz.

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » pn lis 16, 2009 17:43

z tego co ja wiem to kontrolek na zegarach nie ma od otwartych drzwi... tak jeśli nie działa oświetlenie w (drzwiach) podufitce to mikorstyk on znajduje się w zamku.

bambi001
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: bambi001 » pn lis 16, 2009 18:38

juz teraz wiem jak ejst z kontrolkami to jest wsio napisane

Instrukcja obsługi Golf IV - Bora PL
Instrukcja

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”