tłumik końcowy do MK2 Td od MK3 Tdi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
tłumik końcowy do MK2 Td od MK3 Tdi
Witam mam takie pytanie montował ktos z was końcowy tłumik z golfa 3 TDI (z dwiema zagiętymi końcówkami do dołu) w golfie 2 td w moim przypadku SB. czy jest dużo przeróbek, spawania Czy ta sama średnica rury i czy puszka wejdzie ?
Ostatnio zmieniony ndz lis 15, 2009 07:29 przez burza999, łącznie zmieniany 2 razy.
Trzeba zacząć od tego, że będziesz musiał przerobić pas tylny, tak, żeby fajki o niego nie zaczepiały (chyba że chcesz opuścić tłumik poniżej pasa, a nie powiększać wcięcie na rurę) W td masz także inne mocowania, są haki, z tyłu tłumika jeden a z przodu dwa, a w tdi wystaje taki pręt na gumę, który jest odwrócony o 90 stopni w stosunku do mocowania z td. Pozatym sam tłumik jest bliżej tylnej belki także pewnie bedzie trzeba uciąc wlot do niego przy samej puszce i skrócić dwurkę na wylocie.
Generalnie to nie zakładałem tego tłumika, także się nie znam, wymieniłem tylko różnie pomiędzy jednym, a drugim, koledzy na forum zakładali tłumik od forda td, też ma podwójną fajkę.
Generalnie to nie zakładałem tego tłumika, także się nie znam, wymieniłem tylko różnie pomiędzy jednym, a drugim, koledzy na forum zakładali tłumik od forda td, też ma podwójną fajkę.
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt: