[mk3]Kontrolka oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]Kontrolka oleju
Witam wszystkich,
Mam takie pytanie gdy zapalam rano samochod to po odpaleniu na chwile zaswieca sie kontrolka od oleju i zaraz gasnie. Zawsze dzieje sie tak rano Co to moze by ???
Mam takie pytanie gdy zapalam rano samochod to po odpaleniu na chwile zaswieca sie kontrolka od oleju i zaraz gasnie. Zawsze dzieje sie tak rano Co to moze by ???
Ostatnio zmieniony czw lut 23, 2006 15:48 przez domin_m, łącznie zmieniany 1 raz.
Myslalem ze test jest na zaplon, a nie po odpaleniumisiek10111 pisze:to jest test diody i (obwodu), czy jest sprawna, to jest normalny objaw
[ Dodano: Czw Lut 23, 2006 10:15 ]
U mnie tez mrugnie na 1s po odpaleniu, ale to chyba objaw tego, ze zanim pompa oleju ruszy przez moment nie ma odpowiedniego cisnienia.
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
- r5badkiller
- Mały gagatek
- Kontakt:
w moim mk3 tesz czsem sie włancza np wczoraj mi sie włonczyła i darła sie przez całom droge tj ok 15km myslalem ze mi głowa peknie od tego pipkania u mnie hyba ten czyjnik walnienty bo tak tesz było jak był stary olej to sie go wynieiło i na jakis czas spokuj była a teraz od nowa. Jutro jade do panow mechaników gdzie naprawiajom golfiki to powiem co go boli i wszyssyko mi postarwdzajom
pozdrooo
pozdrooo
Golf to Golf. Niemiecka prostota i solidne wykonanie. Może nie ekscytuje, ale można na nim polegać.
czieszysz się co? domin_m, więc u mnie w MK2 jest tak (właśnie jechałem autem, specjalnie zwróciłem na to uwagę), po przekręceniu na zapłon dioda mignie raz (to jest ten test) a po zapaleniu silnika już się nie zapala - myślę ze w MK3 jest podobnie, jeżeli u Ciebie w ciągu świecenia sie diody nie ma chrakterystcznego klekotu suchego silnika to jest dobrze (poprostu może już masz stary olej i ci trochę póżniej łapie ciśnienie - u mnie było podobnie tyle ze dioda paliła sie jakieś 2-3 sekund a potem gasła, po wymianie oleju jest tak jak opisałem wyzej)inek01 pisze:
...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
problem
Nie...Nie jestem niedzielnym kierowca...Przynajmniej takie mam zdanie o sobie.W tygodniu owszem jezdze tylko po miescie ale w weekend robie 400-500 km.Mowisz ze troche pogazowac? Wlasnie-czy stukanie jak diesel moze byc skutkiem przestawionego zaplonu???Miales tak kiedys?Wyciagam max.145 km'h.