Witam,
Posiadam Golfa IV 1.6 z 2001 roku. Od pewnego czasu dzieją się dziwne rzeczy; a mianowice; od pewnego czsu raz na jakiś czas przy próbie uruchomienia silnika migocze kontrolka check i szerpie silnikiem; po około 5 minutach przestaje i wszystko wraca do normy. Najczęsciej tak się dzieje gdy auto stoi niejeźdzone np przez 2 dni; chociaż dzisiaj miałem znowu ten problem, a auto było przez kilka dni bez przerwy urzytkowane.
Co to może być, gdzie szukać problemu
Kontrolka EPC i check świeći odkąd kupiłem auto i nie było z tym problemów, na kompie nie wykryto rzadnych problemów jedyne jakiś mały defekt przepustnicy, ale nie miało to sprawiać problemów; dopiero gdy check zaczyna migać silnikiem szarpie
miga check i szarpie silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
świeczki gdzieś z 20 dychy za sztukę a przewody ok 150-170 zł, firmy: bosch, beru, ngk.
Szukanie nie boli - pamiętaj
ale jak dzieje sie to tylko na zimnym silniku to wina może być z czujnikiem temperatury cieczy, pompką paliwa albo regulatorem ciśnienia paliwa.
Przeszukaj forum to cos znajdziesz napewno
Szukanie nie boli - pamiętaj
ale jak dzieje sie to tylko na zimnym silniku to wina może być z czujnikiem temperatury cieczy, pompką paliwa albo regulatorem ciśnienia paliwa.
Przeszukaj forum to cos znajdziesz napewno
Ostatnio zmieniony sob lis 14, 2009 20:13 przez OIL, łącznie zmieniany 1 raz.
MK3 - było
Megane - było
S 40 - jest
Megane - było
S 40 - jest
Re: miga check i szarpie silnik
Miałem podobnie przy uszkodzonym przewodzie paliwowym. Po wymianie, problem znikł.ermi1 pisze: Posiadam Golfa IV 1.6 z 2001 roku. Od pewnego czasu dzieją się dziwne rzeczy; a mianowice; od pewnego czsu raz na jakiś czas przy próbie uruchomienia silnika migocze kontrolka check i szerpie silnikiem; po około 5 minutach przestaje i wszystko wraca do normy. Najczęsciej tak się dzieje gdy auto stoi niejeźdzone np przez 2 dni; chociaż dzisiaj miałem znowu ten problem, a auto było przez kilka dni bez przerwy urzytkowane.
Co to może być, gdzie szukać problemu
Kontrolka EPC i check świeći odkąd kupiłem auto i nie było z tym problemów, na kompie nie wykryto rzadnych problemów jedyne jakiś mały defekt przepustnicy, ale nie miało to sprawiać problemów; dopiero gdy check zaczyna migać silnikiem szarpie