Jaki plyn do chlodnic ma niebieski kolor ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki plyn do chlodnic ma niebieski kolor ?
Witam.Po wymianie uszczelki pod glowica z tylu za siedzeniem w mojej butelce po PETRYGO zobaczylem niebieski plyn.Nie umiem sie skontaktowac z mechanikiem wiec pytam co to moze byc za plyn ? A moze to jakis koncentrat ? Pytam bo musze wlac rano do zbiorniczka bo jest malutko (chyba zapomnial dolac) a nie jestem pewien do konca czy to plyn do chlodnic. Mam jeszcze w bagazniku plyn do spryskiwaczy wiec myslalem z poczatku ze to jest to.Zrobilem pierwszy test zalewajac tym sloik do polowy i dajac do zamrazalnika.Minely 4 godziny i dalej ma ta sama konsystencje (-25 stopni).
Niedawno w ukladzie byl wymieniany plyn na PETRYGO.
Wiec ?????????????
Niedawno w ukladzie byl wymieniany plyn na PETRYGO.
Wiec ?????????????
Miksuj nie pękaj z tego co wiem BORYGO i inne wynalazki koloru nie zielonowego i niebieskiego nie miksuje się razem.
A ten Petrygo i ten i ten nadawa się do chłodnic alu Tylko że jeden jest z tego co pamietam sprzedawany w takich metalicznych opakowaniach(bidonach) a drugi w białych(chyba) i ten srebrny ma lepsze dodatki.
A ten Petrygo i ten i ten nadawa się do chłodnic alu Tylko że jeden jest z tego co pamietam sprzedawany w takich metalicznych opakowaniach(bidonach) a drugi w białych(chyba) i ten srebrny ma lepsze dodatki.
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
eeeeeeee chłopaki co wy piszecie petrygo zawsze było tylko niebieskie a do chłodnic alu jest eco lub eco 2000 i te są zielone Qual ma kolor kanarkowy glixol jest niebieski borygo jest różowe a co do mieszania to nie można mieszać mono z poli ...(chyba glicerydami) ale to już na opakowaniu
p.s. jeżeli rzeczywiście istnieje zielone petrygo to sorki ale nigdy nie widziałem
p.s. jeżeli rzeczywiście istnieje zielone petrygo to sorki ale nigdy nie widziałem
Ty a może z tymi zielononiebieskimi petrygami nam się porypało.No ale mozna mieszać wiem napewno a te Petrygo są teraz sprzedawane w Metalicznych opakowaniach i są lepsze od tych w białych.
hanti ma rację.
[ Dodano: Sro Lut 22, 2006 23:25 ]
A tak wogóle to jestem daltonistą tylko nie mówcie nikomu.
A te niebieskie z zielonymi mozna spokojnie mieszać.
hanti ma rację.
[ Dodano: Sro Lut 22, 2006 23:25 ]
A tak wogóle to jestem daltonistą tylko nie mówcie nikomu.
A te niebieskie z zielonymi mozna spokojnie mieszać.
SCRASH a po smaku nie dojdziesz?
przecież jeżeli jest to płyn do spryskiwaczy to może być zimowy i tez ci(jak dobry) nie zaraznie i posmakuj go przecież wyczujesz czy wali jakimś płynem do szyb.
Natomiast płyn chłodzący ma taki słodkawy smak taki nie odpychajacy dla języka.A płyn hamulcowy jest cirpki i niedobry taki kwasowy.A olej to olej.
Także posmakuj go tylko nie wypij całej butelki.Ps żartuje.
przecież jeżeli jest to płyn do spryskiwaczy to może być zimowy i tez ci(jak dobry) nie zaraznie i posmakuj go przecież wyczujesz czy wali jakimś płynem do szyb.
Natomiast płyn chłodzący ma taki słodkawy smak taki nie odpychajacy dla języka.A płyn hamulcowy jest cirpki i niedobry taki kwasowy.A olej to olej.
Także posmakuj go tylko nie wypij całej butelki.Ps żartuje.
hehfibolek pisze:SCRASH a po smaku nie dojdziesz?
Faktycznie nie pomyslalem.Plyn do spryskiwaczy to nie jest bo zawsze jak wlacze spryskiwacz to wali a ten nie ma zapachu.
Byl Golf MK1 1.6 B+G pozniej Golf MK1 1.6 diesel
teraz jest Vectra 1.8 B+G
teraz jest Vectra 1.8 B+G