Jaka sonda lambda
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaka sonda lambda
Witam
Ostatnio mam duze spalanie w moim golfie oklazalo sie ze sonda lambda siadla ale nie wiem jaka mam doklasnie kupic do golfa 4 98r 1.6 se 74kw prosze o pomoc !!
Ostatnio mam duze spalanie w moim golfie oklazalo sie ze sonda lambda siadla ale nie wiem jaka mam doklasnie kupic do golfa 4 98r 1.6 se 74kw prosze o pomoc !!
re
Troche mnie zrozumiales chodzi mi o to czy przypadkiem nie wiecie jaki moze byc symbol do moje golfa i jeszcze jedno bo slyszalem ze moga byc dwie i teraz nie wiem czy mam dwie czy jedna???
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- j_a_r_o_o_o
- Ma gadane
- Kontakt:
matta25 pisz oznaczenie silnika a szybciej i latwiej mozna bedzie pomoc
przypuszczam ze to AKL lub AEH wiec nr czesci to: 06A 906 265E
przypuszczam ze to AKL lub AEH wiec nr czesci to: 06A 906 265E
Ostatnio zmieniony pt lis 13, 2009 17:49 przez j_a_r_o_o_o, łącznie zmieniany 2 razy.
Fiat 126p - prawie jak Ferrari,
G.Rasiak - prawie jak piłkarz,
Real M., ManU, Inter - prawie jak Juventus!
G.Rasiak - prawie jak piłkarz,
Real M., ManU, Inter - prawie jak Juventus!
re
wiem ze moze zabrzmi to banalnie ale gdzie moge szukac oznaczenia silnika??? bo nigdy nie wiem:P:P
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- j_a_r_o_o_o
- Ma gadane
- Kontakt:
Ja mam MK4 1.4 16V AXP z 2001r od jakiegoś czasu świeci mi się lampka kontroli spalin. Komputer wskazuje na błąd sondy lambda przez katalizatorem. Jednak sonda wydaje się sprawna (przebieg napięcia, załączanie grzałki - sprawdzone) po skasowaniu błędu były dwa dni spokoju jednak lampka znowu się zapaliła. Sonda zamówiona nowa ...262AF. Dziś wymiana. Mam nadzieję że pomoże. Miał ktoś taki problem?