GOLF IV 1.6 FSI prawdopodonie uszkodzona miska olejowa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
GOLF IV 1.6 FSI prawdopodonie uszkodzona miska olejowa
Witam,
mam pytanie 2h temu wjechałem konkretnie w dziure. Po przejechaniu krótkiego dystansu auto zgasło. Prawdopodobnie uszkodziłem miske olejową. Z uwagi na ciemności nie widziałem śladów oleju na ziemi jednak w silniku praktycznie nie ma oleju. Wiec sprawa jest wręcz oczywista. Mam tylko pytanie do osób orientujących sie w temacie czy ryzyko zatarcia silnika jest duże?? Ponieważ w momencie kiedy nie wiedziałem iż to miska olejowa chciałem zapalić auto lecz po chwili gasło. Czy ten model golfa nie ma jakiegoś zabezpieczenia przed zatarciem silnka??
z góry dziekuje i pozdrawiam
mam pytanie 2h temu wjechałem konkretnie w dziure. Po przejechaniu krótkiego dystansu auto zgasło. Prawdopodobnie uszkodziłem miske olejową. Z uwagi na ciemności nie widziałem śladów oleju na ziemi jednak w silniku praktycznie nie ma oleju. Wiec sprawa jest wręcz oczywista. Mam tylko pytanie do osób orientujących sie w temacie czy ryzyko zatarcia silnika jest duże?? Ponieważ w momencie kiedy nie wiedziałem iż to miska olejowa chciałem zapalić auto lecz po chwili gasło. Czy ten model golfa nie ma jakiegoś zabezpieczenia przed zatarciem silnka??
z góry dziekuje i pozdrawiam
Jak 200m to nie panikuj ... kup nową miskę i olej. Nie powinno być problemów.MG23 pisze:tak zaświeciła sie czerwona a co dystansu to około 200 metrów
Olej ma to do siebie ,że zostawia na częściach ,które smaruje tzw powłokę , inaczej film .. więc nic się nie zatarło.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
200 metrów nie wiele
Nie powinno nic się stać
Zainwestuj w metalową płyte pod silnik. Jest pancerna i gdybyś ją miał to tego tematu byś nie zakladał

Ostatnio zmieniony pt lis 13, 2009 00:39 przez Kavior, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tym miastem - potwierdzam ..MG23 pisze:mam nadzieje ze macie racje jutro z rana to sprawdze i pomyśle nad wzmocnieniem tej miski bo w moim miescie ostatnio nie ciężko o takie przygody
dzieki wszystkim

I jeszcze raz dodam od siebie = nie martw się - odcinek za krótki by coś mogło się stać w silniku...

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google