ASR działa czy nie działa ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
ASR działa czy nie działa ???
Koledzy. Zrobiło się trochę mokro, a że mam ASR więc postanowiłem sprawdzić czy działa. Stanąłem pod górkę na skrzyżowaniu i ruszyłem gwałtownie i usłyszałem, że koła piszczą. ASR miałem włączony. Czy w golfach MK4 ASR załącza się sam czy trzeba go włączyć na guziku. Jak gwałtownie trzeba ruszyć, żeby ASR zadziałał? Kontrolka ASR świeci jak nacisnę guzik ale czy działa?
Gdy kontrolka się świeci jest WYŁĄCZONY, jeśli miga właśnie próbuje Cie uratować przed zerwaniem przyczepności, gdy jest zgaszona jest włączony ale nie wykonuje pracy. Jeśli zbyt gwałtownie ruszysz nawet ASR nic nie poradzi, to przydaje się w zimie przy ruszaniu pod górę, albo w deszczu jak masz bardzo dużo mocy 

Ostatnio zmieniony wt lis 10, 2009 22:17 przez kwietek, łącznie zmieniany 1 raz.
Przecież kolega Kwietek wyjaśnił Ci kiedy co i jakjarciu pisze:czyli jeśli włączę ją tym guzikiem gdzie pisze ASR i zapali mi się kontrolka na desce to znaczy, że system ASR jest wyłączony. Ajeśli ten guzik jest wyłączony to znaczy, że system ASR działa? Jak gwałtownie trzeba ruszyć, żeby zadziałał ASR czy dopiero dowiem się jak śnieg spadnie?

Stań na błocie ewentualnie na trawie i sprawdź ... dając więcej w gary

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON