Witam jestem tu nowy, i witam wszystkich.
Kupiłem Passata B3 Varianta w dobrym stanie przeznaczonego na złom silnik RP (mono)na nieszczęście ma elektryczną pompę hamulcową Teves 02 i jego mankament są niedziałające hamulce. Nie ma ABS ani wspomagania hamulców. Kod błyskowy z ABS to 1222 z tego co przeczytałem w nacie to zawór główny ABS N105 (wyłącznik ciśnieniowy to ten zawór N105 tak powiedzieli w ASO a cena 650zł) i to jedyny błąd jaki wybłyskał ABS.
Czy awaria tego wyłącznika ciśnieniowego spowodowała by brak ABS i wspomagania układu hamulcowego czy szukać jeszcze czegoś?
Passat B3 ABS TEVES 02
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Koleś nie mów że nie kupiłbyś Paska Varianta w dobrym stanie bez korozji nie zniszczonego za 1500zł do wymiany tylko wyłącznik ciśnieniowy w pompie hamulcowej.Orcio pisze:Jak mozna kupywac samochod przezbnaczony na zlom?!?![]()
![]()
OMG
Miał iść na złom bo padły hamulce. A był najstarszy w rodzinie więc nie chciało się naprawić/wymienić pompy więc spisali go na straty.
Szkoda żeby dobre auto tak skończyło.

Dzięki już zakupiłem całą pompę na weekendzie sobie założę i będę śmigał.greg pisze:takPassior85 pisze:Czy awaria tego wyłącznika ciśnieniowego spowodowała by brak ABS i wspomagania układu hamulcowego czy szukać jeszcze czegoś?
[ Dodano: Sro Lis 11, 2009 10:29 am ]
tak czyli tu raczej przyczyna
W ASO nie chcieli mi właśnie powiedzieć czy awaria wyłącznika ciśnieniowego spowoduje brak obu układów.
Ostatnio zmieniony śr lis 11, 2009 12:42 przez Passior85, łącznie zmieniany 1 raz.