Jak wygląda czujnik halla?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- elpiotrek
- Forum Master
ja tez mam ten z lewej.wolny83 pisze:lasot pisze:W ABU powinien być ten pierwszy z lewej ale głowy nie dam.Fabian LDZ pisze:takie występują typy w VW
http://www.allegro.pl/ite...t_skoda_vw.html
ja akurat mialem ten trzeci na obrazku
podepnij VAGa... iczytaj co chlopaki wyzej napisaliFabian LDZ pisze:czy jest jakis sposob by sprawdzic ze to rzeczywiscie czujnik halla nawalil?
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tak tylko że na VAG`u mu błąd wyskoczy - hall jako pierwszy co nie oznacza że hall jest walnięty - taki paradoks.podepnij VAGa... iczytaj co chlopaki wyzej napisali
[ Dodano: Sro 11 Lis, 2009 ]
Czyli w ABU masz ten pierwszy z lewej.
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Nie do końca paradoks..lasot pisze:Tak tylko że na VAG`u mu błąd wyskoczy - hall jako pierwszy co nie oznacza że hall jest walnięty - taki paradoks.
Jeśli badamy błędy na niepracującym silniku - tak, błąd wyskoczy.
Jeśli jednak będziemy diagnozować błędy w czasie pracy silnika - błędu nie powinno być a jeśli jest, oznacza faktyczne uszkodzenie.
Powodem jest logika komputera w samochodzie (ECU). Czujnik Halla informuje o obrotach pojazdu i w razie braku sygnału z czujnika obrotów (bo silnik się nie "obraca") a przy włączonym zapłonie - komputer odczytuje ten stan jako awarię czujnika.
- wierzba123
- Użytkownik
- elpiotrek
- Forum Master
DrWatson pisze:Podepnę się do tematu. Gaśnie mi silnik na benzynie, a na gazie pracuje normalnie, równo. Czy to może być czujnik halla? Czy jeśli byłby zepsuty to silnik gasłby na benzynie i gazie?
sonda lamda...?
[ Dodano: 12 Lis 2009 13:47 ]
lasot pisze:Tak jest - potwierdzam.Zico63b pisze:Jeśli badamy błędy na niepracującym silniku - tak, błąd wyskoczy.
ja tez:D u mnie bylo tak samo.