Ile waży skrzynia biegów?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ile waży skrzynia biegów?
Koledzy w drugim aucie polo 6N posypała mi się skrzynia. Jestem na kupnie nowej uzywki i pytanie-dzwignę ją sam do auta by wrzucic do bagażnika czu muszę brać kogoś do pomocy? Zwykła skrzynia piątka. Pudzianem nie jestem a nie mam pojęcia na jaki ciężar mam się przygotować
- morfeusz86r
- Forum Master
koło 40kg tylko gabaryt nie jest poręczny
Ostatnio zmieniony pn lis 09, 2009 22:42 przez morfeusz86r, łącznie zmieniany 1 raz.
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
skrzynia
skrzynia do 5 biegowa do 6N waży 30kg z olejem ok 33 kg ale jak bedziesz kupował skrzynie druga zwróc uwagę na łaczenie skrzyni biegów z lewarkiem do zmiany biegów bo w tym modelu szły 3 rodzaje
pozdrawiam
pozdrawiam
Re: skrzynia
Moja stara skrzynia jest na wybierak i ta po którą jade mam nadzieje też na taki będzie. Sprzedający nie bardzo ogarnia temat. Mam blisko więc jak bedzie inna problemu nie będzie. Widzę że zajmujesz się skrzyniami Czy orientujesz się czy z polo 6N2 bedzie pasowała? Albo z z nowszej ibizy? Chciałbym kupić skrzynie z jak najmlodszego auta z wiadomych przyczyn Aaa i jeszcze jedno-w którym miejscu na skrzyni jest wybity trzyliterowy kod? Moja stara to DCC do polo 1,6 AEE. Sprzedający piszą tylko że pasuje np do polo 1,0 1,4 1,6 a nie podają kodu a na pytanie jaki jest podają jakiś chory ciąg liczbtiktaczek1 pisze:skrzynia do 5 biegowa do 6N waży 30kg z olejem ok 33 kg ale jak bedziesz kupował skrzynie druga zwróc uwagę na łaczenie skrzyni biegów z lewarkiem do zmiany biegów bo w tym modelu szły 3 rodzaje
pozdrawiam
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
wszystkie kody literowe w skrzyniach do polo sa wybite na obudowie skrzyni która przykrywa sprzegło zaraz przy łaczeniu z silnikiem na górze jest taki prostokąd o wymiarach 4cm na 1,5cm i tam masz wybite oznaczenia skrzyni ( oznaczenie może wygladać np 48DCE020398 gdzie DCE to oznaczenie skrzyni) to co ci podaje to typ a on jest odlany na obudowie mechanizmu róóznicowego . Co do nowszej skrzyni to pasuje od 6N2 bez problemu , jesli masz skrzynie na precie to niepowinno byc problemu chyba ze pod pretem w starej skrzyni masz jeszcze przykrecona linke to i tak musi byś w nowej skrzyni
Wielkie dzięki za pomoc O jedną rzecz jestem mądrzejszy. Z tego co widziałem jak zmieniałem uszczelniacz na wybieraku u mnie żadnej linki nie ma, jest sam wybierak. Jeśli od 6N2 pasuje to szukam takiej bo auto troszke młodsze i szansa na znalezienie z mniejszym przebiegiem. U mnie przy 261tyś.km prawdopodobie zmieliło mechanizm różnicowy. Na początku na wszystkich biegach wyło i skrobało metalicznie a jak jechałem odstawić auto do mechanika to ledwo dojechałem. Odgłosy takie że ludzie patrzyli się za mną, nawet na luzie coś tam szurało i przy zatrzymywaniu się niesamowicie szarpało autem. Gdybyś miał jakąś skrzynie na handel to proszę o info na PW. Do Kielc mogę podjechać