Olej w zbiorniczku wyrównawczym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Olej w zbiorniczku wyrównawczym
Witam
mam golfika 1.8 zauważyłem ze w zbiorniczku wyrównawczym układu chłodzenia pojawił się olej sprawdzałem równierz na szabelce ale tam nie widać aby sie pojawiły pęcherze wody czy z takim objawem można jeszcze jęździć ,ponieważ dowiedziałem się ze prawdopodobnie jest to uszczelka.prosze o pomoc.
mam golfika 1.8 zauważyłem ze w zbiorniczku wyrównawczym układu chłodzenia pojawił się olej sprawdzałem równierz na szabelce ale tam nie widać aby sie pojawiły pęcherze wody czy z takim objawem można jeszcze jęździć ,ponieważ dowiedziałem się ze prawdopodobnie jest to uszczelka.prosze o pomoc.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
uszczelka pod głowicą to dosyć poważna sprawa. Jak będziesz jeździł to z czasem będzie tylko gorzej...silnik będzie się grzał, dostanie po Jeżeli chcesz uniknąć poważniejszej naprawy to nie jeździj autem w takim stanieDaniel1104 pisze:ale czy jest to poważny problem ,czy jeśli bedę tak przez dłuższy okres jeżdził to co sie może stać
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Napewno tą uszczelke...uszczelke pod deklem zaworowym, jeżeli podpijał Ci olej możesz zmienić uszczelniacze na zaworach w głowicy, odrazu sprawdzić szczelność zaworów i stan samej głowicy. Wszystko zależy od fanatazji i zasobności Twojego portwela,jeżeli Ci motor nie pije oleju to kup tylko nową uszczlke pod dekiel zaworów i wsio, i powinno się dać nowe śruby do przykręcania głowicy,powinineś je wymienić na nowe....
Ostatnio zmieniony pn lis 09, 2009 16:35 przez ociu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt: