Wysokie spalania w mieście
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wysokie spalania w mieście
witam serdecznie.
Jestem nowy ale gwarantuje ze przegladałem forum i nie mogłem znalesc takiego przyadku jak moj.
Mam golfa Mk3 i pali mi na ciepłym jak i na zimnym silniku w mieście 19-20 litrów benzyny jak i gazu bez różnicy na czym jeżdze. Na trasie jak jade na 5 biegu 80 km to zejdzie do 12l. Wspomne że instalacja jestświeżo założona a samochód miał udokumentowany przebieg 200000 km sam silnik ma bardzo dobre sprężanie na tłokach jest ogolnie zdrowy jednak jest cos nie tak prosze posluchać.
Kupujac golfa MK3 Gt 1.8 ABS miał przestawiony rozrzad wiec zostal wymieniony pasek . Jednak samochód w dalszym ciagu kopcił wariowal na obrotach gasł przy skrecaniu. Podłączyłem go na komputer i wyszło że sonda lambda do wymiany kupilem i załozyłem nowa troche przestał kopcic jednak i tak gasł . wymieniłem czujnik halla razem z całym aparatem zapłonowym i to byłk to przestał kopcic , gasnac przy skrecaniu jednak nadala pali tyle ile pali. Znalazlem na forum że moga to byc czujniki komputer nic nie wskazywał jednak wymieniłem te czujniki na nowe nic to nie dało. Jeszcze na poczatku myslalem ze MFA mam walniete i żle wskazuje ale tyle ile wskazuje tyle pali . Do wymiany pozostał mi jedynie sterownik silnika czyli komputer ale nie wiem czy on może miec cos zwiazanego ze spalaniem prosze o pomoc bo nie wiem jak długo sie da jezdzic za 40 zl na setke przeciez to nie jiest 3,5 litra silnik żeby tak palił. Aha i dodam jeszcze ze długo sie rozgrzewa praktycznie 90 stopni osiagnie tylko w korku a takto w trasie ma 74 a w miesice około 60 po jezdzie godzinnej
Z góry dziekuje za wszytski odpowiedzi pozdrawiam serdecznie
Jestem nowy ale gwarantuje ze przegladałem forum i nie mogłem znalesc takiego przyadku jak moj.
Mam golfa Mk3 i pali mi na ciepłym jak i na zimnym silniku w mieście 19-20 litrów benzyny jak i gazu bez różnicy na czym jeżdze. Na trasie jak jade na 5 biegu 80 km to zejdzie do 12l. Wspomne że instalacja jestświeżo założona a samochód miał udokumentowany przebieg 200000 km sam silnik ma bardzo dobre sprężanie na tłokach jest ogolnie zdrowy jednak jest cos nie tak prosze posluchać.
Kupujac golfa MK3 Gt 1.8 ABS miał przestawiony rozrzad wiec zostal wymieniony pasek . Jednak samochód w dalszym ciagu kopcił wariowal na obrotach gasł przy skrecaniu. Podłączyłem go na komputer i wyszło że sonda lambda do wymiany kupilem i załozyłem nowa troche przestał kopcic jednak i tak gasł . wymieniłem czujnik halla razem z całym aparatem zapłonowym i to byłk to przestał kopcic , gasnac przy skrecaniu jednak nadala pali tyle ile pali. Znalazlem na forum że moga to byc czujniki komputer nic nie wskazywał jednak wymieniłem te czujniki na nowe nic to nie dało. Jeszcze na poczatku myslalem ze MFA mam walniete i żle wskazuje ale tyle ile wskazuje tyle pali . Do wymiany pozostał mi jedynie sterownik silnika czyli komputer ale nie wiem czy on może miec cos zwiazanego ze spalaniem prosze o pomoc bo nie wiem jak długo sie da jezdzic za 40 zl na setke przeciez to nie jiest 3,5 litra silnik żeby tak palił. Aha i dodam jeszcze ze długo sie rozgrzewa praktycznie 90 stopni osiagnie tylko w korku a takto w trasie ma 74 a w miesice około 60 po jezdzie godzinnej
Z góry dziekuje za wszytski odpowiedzi pozdrawiam serdecznie
Ostatnio zmieniony pn lis 09, 2009 19:38 przez Bart190, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Master
- Kontakt:
bo jezdzis na ssaniu dlatego tyle pali sprawdz sobie czujnik IAT jak tam rezystancja, i czy dochodzi napieecie do niego 1-2 pin to jest . Termosta tez mozna sprawdzic
Ostatnio zmieniony pn lis 09, 2009 13:06 przez spawacz, łącznie zmieniany 2 razy.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
to moze podaj koledze jakie prawidłowe wartosci mają byćspawacz pisze:jak tam rezystancja,

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b4 ... a08d4.html
Ostatnio zmieniony pn lis 09, 2009 13:11 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ty masz 1028x pomogl, sam mu podaj ja nie pamietam wszstkich parametrow . A niech strzele 2400-2700 ohm przy 20st. , 5500-6000 ohm przy 0 st. , 300-500 ohm przy 80st
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
"bo jezdzis na ssaniu dlatego tyle pali sprawdz sobie czujnik IAT jak tam rezystancja," wszytsko ok sprawdze sobie to co mi naspisaliscie koledzy ale jest jedno ale dlaczego jak widze ze pzrestaje ssanie dzialac to i tak tyle pali. ja szczerze mowiac na samo odpoalanie samochodu musze 12 litrów paliwa zalac miesiecznie na odpalanie!!;(
-
- Forum Master
- Kontakt:
Wartosci sa... , powiedz mi jak sprawdziles ze ssanie sie wylacza?? Auto bylo podpiete do analizatorka spalin?? Albo 2 sposob sprawdziles kiedy przepusnica idzie w dolne polazenie (jalowe) lub tez nie idzie.???
Witam ponownie wymienilem termostat temperature osiaga juz normalna , ale na wagu spalanie wzrosło do 20.9 . jak sprawdzic czy samochod dziala cały czas na ssaniu.
Aha filtr powietrza jest nowy załozony

Ostatnio zmieniony wt lis 10, 2009 23:43 przez Bart190, łącznie zmieniany 1 raz.