Zmiana akumulatora, 2 odłączone kable
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zmiana akumulatora, 2 odłączone kable
Witam zmieniłem stary akumulator i jak podłączyłem nowy zauważyłem że są odłączone 2 kable i nie wiem gdzie je podłaczyć. Na obrazkach wyjaśniam co i jak
Są 2 kable 1 i 2 i dwa miejsca na podłączenie jeden na + drugi na - , pierwszy kabel wychodzi z kostki a drugi to 2 kable biały i czarny i się łączą i muszę je gdzies podłączyć czarny(2a) wychodzi od komputera, a biały (2b) wychodzi gdzies koło światła. proszę o pomoc,
Są 2 kable 1 i 2 i dwa miejsca na podłączenie jeden na + drugi na - , pierwszy kabel wychodzi z kostki a drugi to 2 kable biały i czarny i się łączą i muszę je gdzies podłączyć czarny(2a) wychodzi od komputera, a biały (2b) wychodzi gdzies koło światła. proszę o pomoc,
Tuż za rogiem..:)
te kable z bezpiecznikami powinny być na +,na minusie nie zakłada się bezpieczników.Te bez bezpieczników moim zdaniem na -.Nie są to fabryczne przewody,ktoś tam coś podłączał,ale trudno stwierdzić co.Może to do świateł.Sprawdz co Ci niedziała.
Ostatnio zmieniony ndz lis 08, 2009 15:48 przez wawel, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobra znalazłem stare zdjęcie;) i podłączyłem ale i tak mam nadal pytanie. Dlaczego ten przewód się kończy na tym??? gdzie to ma być podłączone?
[ Dodano: 08 Lis 2009 14:53 ]
Dzięki za pomoc wawel ! tak też znalazłem na starym zdjęciu, jutro jadę na sprawdzanie ładowania nowego akumulatora. Jakbyś mi jeszcze pomógł z tym bezpiecznikiem dlaczego się na nim kończy i nie jest podłączony do niego żaden kabel?? nie będzie mi to rozładowywać akumulatora? przejrzałem instrukcję instalacji do mk2 i nic nie znalazłem;/
[ Dodano: 08 Lis 2009 15:29 ]
Prosiłbym o odpowiedź na temat dlaczego ten kabel jest zakończony bezpiecznikiem i nie tworzy żadnego obwodu, bo jeśli coś jest nie tak to go odłączę bo się boję że mi rozładuje akumulator. prosiłbym o szybką odpowiedź, z góry dziękuję
[ Dodano: 08 Lis 2009 14:53 ]
Dzięki za pomoc wawel ! tak też znalazłem na starym zdjęciu, jutro jadę na sprawdzanie ładowania nowego akumulatora. Jakbyś mi jeszcze pomógł z tym bezpiecznikiem dlaczego się na nim kończy i nie jest podłączony do niego żaden kabel?? nie będzie mi to rozładowywać akumulatora? przejrzałem instrukcję instalacji do mk2 i nic nie znalazłem;/
[ Dodano: 08 Lis 2009 15:29 ]
Prosiłbym o odpowiedź na temat dlaczego ten kabel jest zakończony bezpiecznikiem i nie tworzy żadnego obwodu, bo jeśli coś jest nie tak to go odłączę bo się boję że mi rozładuje akumulator. prosiłbym o szybką odpowiedź, z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony ndz lis 08, 2009 15:50 przez orzech305, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Skoro on nie jest nigdzie podłączony, to jak może rozładować Tobie akumulator? To jest jakaś samoróbka, może uszkodzona, może ten kabel się gdzieś urwał, może ktoś specjalnie z jakiegoś powodu go odłączył... W instrukcji czy schematach do mkII nic na ten temat nie znajdziesz, bo nie jest to fabryczne rozwiązanie, a na odległość ciężko ocenić co to jest i do czego służy. Wgląda, jakby ktoś założył przekaźniki do świateł.
Jest podłączony do kostki i do plusa, a tamta końcówka z bezpiecznikiem zwisa sobie koło akumulatora. I to mnie zastanawia.
[ Dodano: 08 Lis 2009 18:12 ]
I aktualnie zastanawia mnie czy akumulator się przez ten wiszący kabel nie rozładowuje.. bo mam zamiar bez prostownika wyjechać jutro z garażu
[ Dodano: 08 Lis 2009 18:12 ]
I aktualnie zastanawia mnie czy akumulator się przez ten wiszący kabel nie rozładowuje.. bo mam zamiar bez prostownika wyjechać jutro z garażu