Odpala i po chwili gaśnie (na gazie i na bezynie)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Odpala i po chwili gaśnie (na gazie i na bezynie)
Witam.. Wszystko zaczelo sie gdy wjechalem z mojej winy chlopakowi do tylu.. Ja sobie skasowalem dosc pare rzeczy.. Wjechalem do garazu by to naprawic... i gdy chcialem go spowrotem odpalic ne chcial zaskoczyc.. wiec wpadlem na pomysl ze na popych zapali.. i tak tez sie stalo.. normalnie zapalil, chodzil.. zgasilem go odpalalem i git... az tu w pewnym momencie nie odpalil.. wiec jeszcze raz na popych i uslyszalem nagle lekki wyboch,.., rozerwalo mi plastik w ktorym jest filtr powietrza.. (pomyslalem gas)... zawiozlem do mechanika... przepatrzylismy wszystko.. no ale na bezynie nie palil dalej(nawet po wymianie tego plastiku).. podlaczylismy gas.. i zapalil.. chodzil normalnie.. zgasilem go za 10 minut juz nie odpalilem.. Kreci normalnie ale chwyta tylko na 2 gary... a na 2 jakby nie dostaje gazu.. po chwili slychac jak gas ucieka do filtra powietrza... i znowu cos zaskakuje ... wczoraj chcialem go scholowac a tu odziwo odpalil.. przyjechalem do domu i prawie to samo.. z tym ze odpala pochodzi 2 sekundy i gasnie.. dodam ze jest to silnik 1.3 na wielopunktowym wtrysku. fazy rozrzadu sie nie przestawily, kable wymienilem i swiece sa ok. Gdzie czegos szukac??
Mk2->> był
mk1 ->>jest:D
mk1 ->>jest:D
- Paweł Marek
- V.I.P.