Wyciekający płyn chłodniczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wyciekający płyn chłodniczy
Od pewnego czasu wycieka mi gdzieś płyn chłodniczy, musze dolewać tak średnio 1 litr na 300 kilometrów. Połączenia gumowe, które obserwowałem wydają się być suche. Gdzie mogę szukać żródła wycieku? Silnik to 1.8 ABS.
jesli masz lpg to na 90 procent ucieka ci albo przy parowniku albo przy trójnikach które doprowadzają ciecz do parownika.. większość macherów LPG składa na plastikwych trójnikach a powinni na metalowych
czesto chłodnice padaja na zgrzewach przy plastiku, jesli tamędy ucieka to bron boze nie baw sie w uszczelniacze tylko kup nową....
pozdrawiam
czesto chłodnice padaja na zgrzewach przy plastiku, jesli tamędy ucieka to bron boze nie baw sie w uszczelniacze tylko kup nową....
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr lis 04, 2009 22:46 przez Przem_sd, łącznie zmieniany 1 raz.
mkI- 1.3-sprzedane
mkII fire&ice- 1.8 RP- sprzedane
Passat b3 vr6-sprzedane
mkII 1.6 PN 2EE- jest
mkII fire&ice- 1.8 RP- sprzedane
Passat b3 vr6-sprzedane
mkII 1.6 PN 2EE- jest
miś fazi, dobreee. Ze też o tym nie słyszałem wcześniej .
Wracając do problemu to wyciek nazwał bym konkretnym. Może to faktycznie chłodnica jak nigdzie nie widać. A jeśli tak to ja wsypuje uszczelniacz produkowany przez K2, czyli takie niby wiórki. Z reguły pomaga właśnie na nieszczelną chłodnicę lub nagrzewnicę, które są raczej nienaprawialne a i wymiana także wymaga gimnastyki w czymś takim jak mk3.
Przem_sd, naprawdę warto spróbować bo koszt niewielki, roboty zero, a efekty mnie zaskoczyły na plus.
Wracając do problemu to wyciek nazwał bym konkretnym. Może to faktycznie chłodnica jak nigdzie nie widać. A jeśli tak to ja wsypuje uszczelniacz produkowany przez K2, czyli takie niby wiórki. Z reguły pomaga właśnie na nieszczelną chłodnicę lub nagrzewnicę, które są raczej nienaprawialne a i wymiana także wymaga gimnastyki w czymś takim jak mk3.
Przem_sd, naprawdę warto spróbować bo koszt niewielki, roboty zero, a efekty mnie zaskoczyły na plus.
JaroW
raczej to pewnepittereck pisze:Witam. podłączam się pod temat. W moim mk2 1.6 pn tez ucieka płyn i ciężko mi zlokalizowac wyciek. mam tłuste szyby, słyszałem że to oznacza że wycieka na 100% z nagrzewnicy. Czy to prawda?
Ostatnio zmieniony śr lis 04, 2009 23:40 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Przy trzech chłodnicach z moją włącznie pomogło, a ja się z tymi wiórkami w chłodnicy bujam ze 2 lata. Czasami widać jakieś zawilgocenie w miejscu gdzie kiedyś kapało, a płynu z układu ubywa ok.3/4 litra na rok, a wcześniej planowałem wymianę chłodnicy. Niestety nie wiem jak długo to może wytrzymać ale póki co jest oki.
JaroW