Witam serdecznie ;]
Po rozruchu mój golfik się "dusi".
To znaczy że tylko i wyłącznie na zimny silnik ma ciężko "załapać" Obroty skaczą miedzy 1100 a 1000 i słychać tak zwane duszenie się, po chwilowym prze gazowaniu (trzymaniu ok 3000 obrotów) zaczyna się normalna praca. trochę mnie to martwi bo nigdy wcześniej tak nie było..
Słyszałem że to mogą być przewody. Że któryś garek nie chodzi z tąd ten objaw :duszenia się"
Proszę was o pomoc.
Z góry dziękuje
Po rozrchu "dusi" silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po rozrchu "dusi" silnik
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2009 16:35 przez pakooo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Mialem dokaldnie to samo i pisalem jzu temat o tym..... u mnie juz prawie wszystkow rocileo do normy jutro sie okaze calkowice a co musisz zrobic to tak : przedewszystkim sprawdzic szczelnosc odmy dolotow itp to musi byc w 100% szczelene jak to nei pomaga to WYMIENIC NA NOWA kopulke palec i kable to jest podstawa u mnie wygladalo an dobre a okazalo sie ze sa tak zasniedziale ze jednak powoduja nierowna prace :/ i sprawdz czujnik temperatury cieczy chlodzacej on jest najwazniejszy
VW power :)
-
- Użytkownik
- Kontakt:
u mnie kable były zaśniedziałe wiec je wyczyściłem i myślałem ze dobre są ale jednak nie były a przy wymianie za jeden pociągnąłem i się urwał....
sprawdź czy nie sa zasneidziale i czy nie przeskakują iskierki po ciemku jak jest wilgotno.... ale kable to nie jest znowu taki koszt idź do motoryzacyjnego i niech ci coś doradza oczywiście pomijając chińskie badziewia:)
[ Dodano: 03 Lis 2009 18:34 ]
ja mam kopułkę i palec bosha ale kable juz nie, doradzili mi w sklepie jakies inne kable dosyć dobra podróbkę i nie narzekam. Bo bosha albo inne sa już bardzo drogie...
[ Dodano: 03 Lis 2009 18:35 ]
swiece tez sprawdz
[ Dodano: 03 Lis 2009 19:36 ]
sprawdz jeszcze filtr paliwa u mnei sie zatkal z dnia na dzien i to sie objawialo slaba moca
sprawdź czy nie sa zasneidziale i czy nie przeskakują iskierki po ciemku jak jest wilgotno.... ale kable to nie jest znowu taki koszt idź do motoryzacyjnego i niech ci coś doradza oczywiście pomijając chińskie badziewia:)
[ Dodano: 03 Lis 2009 18:34 ]
ja mam kopułkę i palec bosha ale kable juz nie, doradzili mi w sklepie jakies inne kable dosyć dobra podróbkę i nie narzekam. Bo bosha albo inne sa już bardzo drogie...
[ Dodano: 03 Lis 2009 18:35 ]
swiece tez sprawdz
[ Dodano: 03 Lis 2009 19:36 ]
sprawdz jeszcze filtr paliwa u mnei sie zatkal z dnia na dzien i to sie objawialo slaba moca
VW power :)
no to muszę poszukać bo kable nawet i po 150zł są a ostatnio trochę wydałem już ;D
więc szkoda mi wydać kasę na coś co jest zbędne ;]
bo poza tym odpalaniem wszystko jest okej. Moc jest, później już nie dusi, wszystko jak w najlepszym porządku wiec bardzo dziwne jak dla mnie..
auto ostatnio stało na warsztacie to odpaliło normalnie tylko jak stoi całą noc na dworze to rano jest problem.
filtr paliwa jest nowy, tydzień temu wymieniany z resztą filtrów i olejem.
rano dźwignę maskę i zobaczę czy nie przeskakuje żadna iskra.
więc szkoda mi wydać kasę na coś co jest zbędne ;]
bo poza tym odpalaniem wszystko jest okej. Moc jest, później już nie dusi, wszystko jak w najlepszym porządku wiec bardzo dziwne jak dla mnie..
auto ostatnio stało na warsztacie to odpaliło normalnie tylko jak stoi całą noc na dworze to rano jest problem.
filtr paliwa jest nowy, tydzień temu wymieniany z resztą filtrów i olejem.
rano dźwignę maskę i zobaczę czy nie przeskakuje żadna iskra.