Niekompletny nawiew na szybę
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Niekompletny nawiew na szybę
Zauważyłem iż z kratek nawiewu które są w desce rozdzielczej (mowa o kratkach które daja nawiew na szybę czołową) nierównomiernie wydobywa się powietrze jesli ustawie nawiew na szybę. W mk2 w desce rozdzielczej są dokładnie 4 podłużne kratki. Z kratki która jest po lewej stronie nie wydobywa się wogóle powietrze po włączeniu nawiewu na szybę (bynajmiej nie czuć). Gdzie szukać problemu??? Zatkało się tam coś??? Jak usunąć ową usterkę
Nawiew nie będzie równomierny ze wszystkich 4 podłużnych kratek ponieważ silnik wentylatora siedzi od strony pasażera i faktycznie to z lewej kratki dmucha najsłabiej. Jeśli w ogóle nie dmucha to sprawdź silnik wentylatora czy nie obraca się zbyt ciężko. Po za tym będzie różnica na nadmuchu zimnym i ciepłym. Na ciepłym jako że przedmuch idzie przez nagrzewnicę jest słabszy.
VWpower Golf
- Tomasz Bis
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jestem przekonany że się mylisz Kolego GENE, ponieważ całe sterowanie nawiewem wychodzi z nad nagrzewnicy . Prawdo podobnie zatkał się kanał /czasem widać śmiecia przez kratki/albo rozszczelnił się , może na początek spójrz w kratki przez szybę , przez otwór po radiu oceń szczelność i czy cięgła działają . Nie pisałeś , czy reszta nawiewów działa dobrze ? U mnie dmuchają równo , dzisiaj zwróciłem na to uwagę .GENE pisze: ponieważ silnik wentylatora siedzi od strony pasażera i faktycznie to z lewej kratki dmucha najsłabiej.
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2009 17:02 przez Tomasz Bis, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak się mylę proszę poprawić , nie obrażać .
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
u mnie tez lewa kratka nie dmucha praktycznie nic, ta obok niej i kolejna ( powiedzmy wewnętrzne ) dmuchaja, a co do prawej to nie sprawdzalem, ale chyba tez nie bardzo wieje
na dniach bede montował miekka deske
obczaje co tam z nawiewami jest , czy to tak ma byc, bo wydaje mi sie z powinno dmuchac równo, aczkolowiek powietrze leci po najmniejszej linii oporu czyli zaraz tam gdzie wpada w deche, a to jest własnie tuz pod wewnetrznymi nawiewami szyby
na dniach bede montował miekka deske
obczaje co tam z nawiewami jest , czy to tak ma byc, bo wydaje mi sie z powinno dmuchac równo, aczkolowiek powietrze leci po najmniejszej linii oporu czyli zaraz tam gdzie wpada w deche, a to jest własnie tuz pod wewnetrznymi nawiewami szyby
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!