[mk3]luz w kole
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
[mk3]luz w kole
Witam!!
Dziś przy dokręcaniu kół zauważyłem, że lewe koło podczas dokręcania lata tył przód. Przesuwa się na jakies 2 cm napewno (całkiem sporo). Co to może być?? Mam nadzieję że mi pomożecie i wymienie wreszcie stukający element zawieszenia (gdyż podczas bardzo wolnej jazdy, tylko wolnej, po dziurach coś tak dziwnie stuka i to pewni jest to).
Z góry dzięki za odpowiedź.
pozdrawiam
Barto
Dziś przy dokręcaniu kół zauważyłem, że lewe koło podczas dokręcania lata tył przód. Przesuwa się na jakies 2 cm napewno (całkiem sporo). Co to może być?? Mam nadzieję że mi pomożecie i wymienie wreszcie stukający element zawieszenia (gdyż podczas bardzo wolnej jazdy, tylko wolnej, po dziurach coś tak dziwnie stuka i to pewni jest to).
Z góry dzięki za odpowiedź.
pozdrawiam
Barto
Ostatnio zmieniony ndz lut 19, 2006 20:28 przez bartekabram, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
tak jest to bardzo prosta czynność(odkręcić trzy srubki trzumające sworzeń do wachacza i jedną trzumającą obudowę łozyska, wyjąć stary i zamontować nowy - jeszcze jedma uwaga gdyby zdarzyło sie tak że masz sworzeń przynitowany do wacgacza to trzeba nity zniszczyć i nowy sworzeń zamontować za pomocą śrub)bartekabram pisze:Da się to samemu wymienić??
...
-
- Nowicjusz
heh u mniie kiedyś sprawdzałem na wszystkie strony i nie było luzu - tego samego dnia jadąc po mieście na krzyżówce się ten sworzeń rozpiął - koło w poprzek - dobrze że to było na krzyżówce i miałem mało na budziku. Ale po za sworzniem któy wybierał wszystko nad sobą i zbierał pod sobą =kasując luz musiałem jeszcze przegub wymienić
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz