centra futura czy centra plus?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
centra futura czy centra plus?
witam zakladam temat po raz drugi poniewaz pierwszy zostal zablokowany a szukajka dziala jak chce (jedyny minus tej strony) .wiec zapytam jaki aku do golfa mk3 juz wiem ze centra tylko jaka? centra futura czy centra plus i jaka pojemnosc? golf mk3 1.6 pb+lpg.mam teraz aku five star 72Ah wiem ze porazka za duzy i straszny syf.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=508945
- rafreality
- Mały gagatek
juz kilka razy wypowiadalem sie o akumulatorach to i tym razem sie odezwe
ze swojej strony polecam Centre Plus i moim zdaniem do Futury nie ma co doplacac mialem juz 3 takie w roznych autach i kazdy po kilka lat swietnie sluzyl
w dawnym golfie mk3 1.6 mialem 50Ah ( i cos kolo tego jest polecane ) i 5 lat bylo bez problemow a aku Centre Plus dostalem z autem i z autem sprzedalem
a tak na marginesie to polecam kazdemu zakupic sobie najtanszy marketowy miernik za kilka zl i raz na jakis czas sprawdzac sobie stan elektryki (ladowanie i pobor pradu w aucie), czynnosc banalnie prosta i zajmujaca 5 minut a przy sprawnej instalacji kazdy dobry aku posiedzi dobrych kilka lat
ze swojej strony polecam Centre Plus i moim zdaniem do Futury nie ma co doplacac mialem juz 3 takie w roznych autach i kazdy po kilka lat swietnie sluzyl
w dawnym golfie mk3 1.6 mialem 50Ah ( i cos kolo tego jest polecane ) i 5 lat bylo bez problemow a aku Centre Plus dostalem z autem i z autem sprzedalem
a tak na marginesie to polecam kazdemu zakupic sobie najtanszy marketowy miernik za kilka zl i raz na jakis czas sprawdzac sobie stan elektryki (ladowanie i pobor pradu w aucie), czynnosc banalnie prosta i zajmujaca 5 minut a przy sprawnej instalacji kazdy dobry aku posiedzi dobrych kilka lat
polecam MOLL 71A-74A -320zł
Ostatnio zmieniony sob paź 31, 2009 12:06 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
71-74Ah do silnika 1.6 bez przesady taki aku zupelnie zbedny a jezeli ktos w dodatku jezdzi na krotkich odcinkach to zupelnie porazka
to ja w swoim dieslu mam juz drugi aku katalogowy 62Ah (teraz Banner- poprzednio Centra Plus zmieniona poi 6latach) i problemow z paleniem nie mam i nie mialem, ostatnio auto stalo 6 dni pod chmurka dwa razy swieczki zagrzalem i odpalil z polobrotu
to ja w swoim dieslu mam juz drugi aku katalogowy 62Ah (teraz Banner- poprzednio Centra Plus zmieniona poi 6latach) i problemow z paleniem nie mam i nie mialem, ostatnio auto stalo 6 dni pod chmurka dwa razy swieczki zagrzalem i odpalil z polobrotu
Ostatnio zmieniony sob paź 31, 2009 12:39 przez lmb4020, łącznie zmieniany 2 razy.