Białe plamki na dachu.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MelonWater
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Białe plamki na dachu.

Post autor: MelonWater » czw paź 29, 2009 23:32

Witam, mam małe pytanko, jestem tu nowy i mam nadzieje ze nie sprawie problemu jak zrobie temat (szukałem juz czegos w tym stylu i nic) : P

Kupiłem golfa 4 z miesiac temu i zauwazylem na dachu z 15 bialych plamek, nie sa one za duze, srednica max 0,5 cm ale jak sie blizej podejdzie sa widoczne. Wyglada to jakby jakas szadź z drzew która nie widziala myjki 5 lat lub coś w tym stylu, mysle ze to nie sa raczej ptasie gówienka :p

tutaj moje pytanie :p czy da sie to jakos zlikwidować? myslalem zeby uzyc jakiejs pasty polerskiej tempo i przy okazji caly lakier odswiezyc ale zawsze lepiej sie zapytac niz pozniej zalowac :P

te plamki wygladaja jakby sie troszke w lakier wzarly jednak i nie bardzo wiem czy pasta tutaj pomoze : P

Jutro moze bede mial czas to dorzuce zdjecie

z gory dzieki i pozdrawiam ! :)

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » pt paź 30, 2009 01:56

Skoro uważasz że są ubytki w lakierze może to być skutek pochlapania płynem hamulcowym ... Polerkę możesz zrobić ... znaczy Ty pewnie nie masz do tego sprzętu. Mi robili polerkę całego autka schodzi dosyć długo, a co do twoich oczekiwań że to zniknie (jeśli są to wżery w lakierze) to bym nie liczył ... jeśli jest to jakiś klej lub coś podobnego to pewnie po polerce zejdzie.

Awatar użytkownika
feniks
Forum Master
Forum Master

Post autor: feniks » pt paź 30, 2009 08:18

MelonWater pisze:troszke w lakier wzarly jednak i nie bardzo wiem czy pasta
wydaje mi się, że masz lakier wyżarty a biały kolor to wosk który między lakier się dostał, najprościej odtłuść te plamy benzyną ekstr. i najprawdopodobniej już masz wyżarte do podkładu i w takim wypadku polerką nic nie zdziałasz niestety
ja u siebie mam na dachu wżery po odchodach ptaków(za niemki nie zmywane :grrr: ) i po każdym myciu staram się te miejsca jak mocniej zakonserwować woskiem
no chyba że u Ciebie te plamki są wypukłe to polerka jak najbardziej pomoże :bigok:

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”