[mk2]1.3i niespodziewanie gasnie!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2]1.3i niespodziewanie gasnie!!!!
Witam, mam taki problem z 1.3i ze silnik gasnie podczas jazdy, poprostu zapalaja sie kontrolki na desce i koniec. Auta nie mozna odpalic!! Jednak po postoju kilkinastu minut odpala jak gdyby nic sie nie stalo. Czasami mozna jezdzic kilka dni i elegancko a w nastepny znowu gasnie. Ostatnio nic sie nie dzialo okolo 2 tyg, a wczoraj znowu sie zaczelo. Troszke sie dowiadywalem i podejrzenia padaja na moduł zapłonowy. Co o tym sadzicie??
Ostatnio zmieniony sob lut 18, 2006 12:07 przez kicker@81, łącznie zmieniany 1 raz.
miałem takie same objawy, postępowało to stopniowo, na początku gasł tylko na moment potem na gdzinę itd,
zanim zaatakujsz cewke
1 sprawdź przewody przy cewce, u mnie były zaśniedziałe
2 jak nie ma iskry to może padł ci czujnik halla,
element aparatu dostarczący informacji o położeniu wału, a więc o momencie powstania iskry, dużo silników 1.3 ma z tym elementem problemy (podobno)
jest prosty sposób aby go sprawdzić, dwa kabelki które wychodzą z aparatu należe nabić szpilkami i sprawdzić za pomocą miernika elektrycznego czy dioda pulsuje.
zanim zaatakujsz cewke
1 sprawdź przewody przy cewce, u mnie były zaśniedziałe
2 jak nie ma iskry to może padł ci czujnik halla,
element aparatu dostarczący informacji o położeniu wału, a więc o momencie powstania iskry, dużo silników 1.3 ma z tym elementem problemy (podobno)
jest prosty sposób aby go sprawdzić, dwa kabelki które wychodzą z aparatu należe nabić szpilkami i sprawdzić za pomocą miernika elektrycznego czy dioda pulsuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
SPRZEDAM 4 opony letenie VREDESTEIN 185/60 R14 MODEL HI-TACK z czarnymi felgami stalowymi do golfa
Witam.Mam też golfa 1.3 wielopunkt i miałem kiedyś to samo że gasł albo zapalał jak mu sie chciało palił jak był zimny a jak gorący to czasami aż do momentu że wcale już nie drygnął,był to czujnik halla w aparacie całego go rozebrałem i sie dostałem do samego dołu czujnik jest zanitowany w dwóch miejscach można to przewiercić i póżniej go na srubki skręcić ale ja założyłem drugi aparat używka chiszpanski otych samych numerach co miałem wczesniej dałem za niego 150zł, a czujnik chyba kosztuje 100zł.Pozdrawiam