Woda w progu i piszczący tył

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pioottr
Mały gagatek
Mały gagatek

Woda w progu i piszczący tył

Post autor: pioottr » pt paź 16, 2009 17:02

Mam bore (napisałem mk4 bo to raczej to samo) i mały problem, coś piszczy z tyłu gdy zaciągnę ręczny i wysiądę z auta, jakbym wysiadał z wozu drabiniastego :grin:, nie wiem czy hamulce dobrze nie oddają?(tłoczek) Niedawno wymieniane były wszystkie tarcze i klocki, ale problem ten był i na starych, poza tym jest nie wielki luz na ręcznym ale łapie bardzo dobrze na 4 ząbku. Oprócz tego wydaje mi się że mam wodę w progu bo czasami po deszczu słyszę dźwięk chlupiącej wody po stronie kierowcy. Można jakoś odetkać ten próg? w tylnym nadkolu jest tam coś ale nie wiem czy to to i jak się za to zabrać.
Byłbym wdzięczny za pomoc :pub:

Awatar użytkownika
Jacek75
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
Silnik: CAXA
Kontakt:

Post autor: Jacek75 » pt paź 16, 2009 18:13

Zgrzypią albo tuleje tylnej belki albo sprezyny zawiasu są na takich metalowych podkładkach. Tylko na zaciągniętym ręcznym. Albo pociągnij jeszcze ząbek.

TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.

Awatar użytkownika
pioottr
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: pioottr » pt paź 16, 2009 18:32

Słyszałem ze jak tłoczki dobrze nie oddają tez się tak może dziać. Spręzyny jakiego zawiasu? :hmm:

Awatar użytkownika
Jacek75
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
Silnik: CAXA
Kontakt:

Post autor: Jacek75 » wt paź 27, 2009 21:06

zawias - zawieszenie -> chyba wiadomo ktore sprężyny?

TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”