Zmiana silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Zmiana silnika
Witam mam zakatowany silnik 1.6 ABU chciał bym za miast niego jakieś 1.8 90ps albo coś innego czy jakiś silnik na jedno punkcie podejdzie pod skrzynie i pod wiazke elektroniki do tego silnika bez większych przeróbek chodzi o tanie koszta czy lepiej pedzie kupić taki sam silnik i zrobić przekładke nie chodzi mi tu o jakiegoś swapa tylko żeby jeździł i nie brał mi tyle oleju jak ten bo uważam że remont jest niestosowny do wartości tych silników
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 00:28 przez reksio06, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
taki sam, wieksze potrzebują innych skrzyń, musiałbyś brać w komplecie ze skrzynią elektryką i elektroniką. Skoro ci nie zależy na parunastu koniach więcej to szkoda kasy i roboty.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Moze mi ktos jeszcze pomóc mam okazyjnie siedzący jeszcze w samochodzie silnik jednopunktowy 1,8 90PS siedzi w padacie b3 albo b4 tylko jest pytanie czy rozstaw półosi do mojego golfa 1.6 abu będzie pasował i jak tam jest z mocowaniem tego silnika konkretnie chodzi mi o łaty od poduszek może mi ktoś pomóc bo chciał bym jutro jechać go obejrzeć ale chciał bym trochę o tym wiedzieć w co się pakuje