Zmiana silnika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

reksio06
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Zmiana silnika

Post autor: reksio06 » śr paź 21, 2009 00:25

Witam mam zakatowany silnik 1.6 ABU chciał bym za miast niego jakieś 1.8 90ps albo coś innego czy jakiś silnik na jedno punkcie podejdzie pod skrzynie i pod wiazke elektroniki do tego silnika bez większych przeróbek chodzi o tanie koszta czy lepiej pedzie kupić taki sam silnik i zrobić przekładke nie chodzi mi tu o jakiegoś swapa tylko żeby jeździł i nie brał mi tyle oleju jak ten bo uważam że remont jest niestosowny do wartości tych silników
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 00:28 przez reksio06, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 21, 2009 00:54

taki sam, wieksze potrzebują innych skrzyń, musiałbyś brać w komplecie ze skrzynią elektryką i elektroniką. Skoro ci nie zależy na parunastu koniach więcej to szkoda kasy i roboty.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

reksio06
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: reksio06 » śr paź 21, 2009 01:05

dobrze by było miec pare koni wiecej ale licze się z kosztami a funduszy nie mam za wiele przy wiekszym silniku by miał lżej ale jesli się nie da to bede się musiał zadowolić tym co mam dzieki za szybką odpowiedz

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr paź 21, 2009 08:42

no przecież da się, tylko Twoje założenia - czyli niski budżet - są najistotniejsze

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

reksio06
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: reksio06 » wt paź 27, 2009 00:42

Moze mi ktos jeszcze pomóc mam okazyjnie siedzący jeszcze w samochodzie silnik jednopunktowy 1,8 90PS siedzi w padacie b3 albo b4 tylko jest pytanie czy rozstaw półosi do mojego golfa 1.6 abu będzie pasował i jak tam jest z mocowaniem tego silnika konkretnie chodzi mi o łaty od poduszek może mi ktoś pomóc bo chciał bym jutro jechać go obejrzeć ale chciał bym trochę o tym wiedzieć w co się pakuje

Obrazek

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Mavrick » wt paź 27, 2009 02:36

Kolego nie kombinuj...szukaj takiego jak masz i juz. Bo jak znaczniesz zmieniac to skonczy sie na tym ze ledwo zamkniejsz sie w 2 tysiacach albo i nie...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”