Witam wszystkich forumowiczów!
Nazywam się Piotrek, mieszkam we Wrocławiu. Na codzień jeżdżę VW Transporterem T3 '83. Czasem korzystam z Golfa IV (1.9 TDI, 90km, rocznik '98) mojej przyjaciółki. Ostatnio zauważyłem u niej problem.
Otóż cos skrzypi w przednim zawieszeniu, prawdopodobnie w przednim lewym kole. Jest to piszczenie gumowo-metalowe, czyli jakby jakiś element gumowy ocierał o element metalowy. Nie wiem jak dokładnie wygląda konstrukcja tego zawieszenia, ale podejrzewam, że to tuleja wachacza. Moje pytanie czy w tym golfie występuje coś takiego czy może ktoś inny miał podobne problemy lub podejrzewa coś? Zawieszenie dobrze pracuje, równo i nic nie stuka, amorki tłumią dobrze.
Moja ocena jest na podstawie tego co jest w moim busie, jednak to ok. 15 lat różnicy w konstrukcji
Pozdrawiam
Coś piszczy z przodu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Coś piszczy z przodu
Ostatnio zmieniony ndz paź 25, 2009 19:52 przez lysiutki, łącznie zmieniany 1 raz.
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Coś piszczy z przodu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ht=skrzypi
Ostatnio zmieniony pn paź 26, 2009 10:32 przez thomas1919, łącznie zmieniany 1 raz.