Czy ten aku ma juz dość?POMOCY :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy ten aku ma juz dość?POMOCY :)
wiec panowie i panie mam problem z ciągle sie rozladowującym sie aku, I mam dylemat czy kupowac nowy aku objawy sa nastepujące w stanie spoczynyku wylaczonym zaplonie i zamknietych drzwiach pobiera mi 0.08 A i po nocy, a teraz czasem szybciej gnój niechce mi odpalac, fakt ze cos czasem pobiera 0.12 A ( czy to duzo?przyczyną takich skokow jest prawdopodobnie jeb*iety mikrostyk w drzwiach kierowcy gdyz sa problemy z swiatelkiem i brzeczykiem nie zawsze dziala i wlasnie tak samo jest z tym pobieraniem pradu)! aha przy mierzeniu aku jak niechicial odpalac mial niby napiecie ok. 12,75 V, w weekend mierzylem jeszcze gestość elektrolitu i w jednej celi na wskazniku pokazalo sie mieddzy czarnym a zielonym zakresem nie pamietam dokladnie! reszta cel byla na zielonym wiec poratujcie i powiedzcie czy to juz koniec tego aku?! i jakiej firmy polecacie aku kuzyn mi mowil zebym bral 4max bo to jest produkt robiony dla intercarsu przez boscha??? zwlaszcza ze moze mi zalatwic za 240 zl 74 Ah i A 680 2 lata gwaracji co o tym myslicie
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
witam, przede wszystkim to sprawdź jakie masz ładowanie aku, bo sprawdzenie samego napięcia na aku mało Ci powie, jak nie masz ładowania to nawet nowe aku nie wydoli pomijając gęstość elektrolitu. Z takim małym poborem prądu jak piszesz aku nie powinien się rozładować po nocy chyba, że ma już ponad 5-lat i jest jak piszę stale niedoładowany. Jeśli chodzi o markę aku to tak poważnie nie ma różnicy jaki weźmiesz czy niebieską lub srebrną vartę czy coś innego no name, większość ma gwarancję 24-36 miesięcy z notą sprawdzenia co rok, a aku po 3-latach używania pokazuje swoje pierwsze objawy zużycia. Jeśli mam Ci coś poradzić to z praktyki kupiłbym aku w de lub produkcji szweckiej-naprawdę duuuużo wytrzymują te akumulatory.
valerio
no wiec ladowanie mam na poziomie 14,4 v aku lat 8
dzis kupilem 4maxa 74 ah 680 A za 240 zł nojka sztuka

viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????