Przewody i świece MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przewody i świece MK2
Mam pytanko:
jakie i jakiej firmy mam kupić przewody i świece do mojego MK2 1.3 na pełnym-gaz ???
jakie i jakiej firmy mam kupić przewody i świece do mojego MK2 1.3 na pełnym-gaz ???
Ja wlasnie tez wymienilem na kable BERU, swiece mam BOSHa jednoelektrodowe ale wczesniej mialem trojelektrodowe. Olej Castrol GTX HighMileage, filtry Filtron (paliwa, oleju, powietrza). Gaznik tez regulowany byl. Wszytsko robilem doslownie 2 czy 3 dni temu. Teraz chodzi bardzo ladnie.
[b]VW Caravelle LONG 2,5 TDI ACV[/b] (2011-...)
[b]Audi A6 C4 Avant 2,5 TDI AEL 6-gear[/b] (2009-...)
[b]Audi 80 GTE[/b] (2006-2009)
[b]VW Golf mk2 1,3[/b] (2005-2006)
[img]http://republika.pl/a_glasgall/Allegro/AUDI.jpg[/img]
[b]Audi A6 C4 Avant 2,5 TDI AEL 6-gear[/b] (2009-...)
[b]Audi 80 GTE[/b] (2006-2009)
[b]VW Golf mk2 1,3[/b] (2005-2006)
[img]http://republika.pl/a_glasgall/Allegro/AUDI.jpg[/img]
dlugosc ma znaczenie:) pamietam z fizyki ze R = q *l/s gdzie q - stała dla danego materialu, l - długość, s - przekrój - o ile sie nie myle chodzi aby jak najwiekszy prad poplynal I = U / R , czyli opor musi byc jak najmniejszy - a opor bedzie tym mniejszy jesli l bedzie jak najmniejsze lub s jak najwieksze, ale przekroj jest ten sam, wiec dlugosc musi byc mniejsza = maly wyklad z fizyki:) a ile to sie ma do jezdzenia autem - nie wiem, osadzic musicie sami:P
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dzieki , nigdy za fizyka nie przepadalem , moze ma ktos jakies praktyczne doswiaczenia w tej materi??DmX_81 pisze:dlugosc ma znaczenie:) pamietam z fizyki ze R = q *l/s gdzie q - stała dla danego materialu, l - długość, s - przekrój - o ile sie nie myle chodzi aby jak najwiekszy prad poplynal I = U / R , czyli opor musi byc jak najmniejszy - a opor bedzie tym mniejszy jesli l bedzie jak najmniejsze lub s jak najwieksze, ale przekroj jest ten sam, wiec dlugosc musi byc mniejsza = maly wyklad z fizyki:) a ile to sie ma do jezdzenia autem - nie wiem, osadzic musicie sami:P
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<