pomocy-gasnacy niespodziewanie silnik w golfie III GTI/AGG
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pomocy-gasnacy niespodziewanie silnik w golfie III GTI/AGG
Hej! Jechalem dzis z pracy okolo 20 minut po miescie i nagle silnik stracil moc i zaczal przerywac,potem zgasl podczas jazdy.,za chwile go uruchomilem pochodzil chwile na wolnych i niespodziewanie zgasl.,chile odzczekalem i powtorka - chodzi 5 minut i zgasl.Znow przerwa i ruszylem - dojechalem do domu- ja go na luz chodzi i nagle bach - zgasl.Odlaczylem kleme ujemna na 10 minut i zapalilem chodzil przez 10 minut i nie gasl ale co bedzie jutro?Czy zdjecie klemy resetuje kompa sterujacego i czy VAG pokaze jakis blad?Co radzicie -Nowe swiece.kopulka palec cewka - wszystko zmieniane w lecie 2005 - macie jakies rady? Pozdrawiam
Re: pomocy-gasnacy niespodziewanie silnik w golfie III GTI/A
miałem taki sam problem 1,5 roku temu. przyczyna gaśniecia u mnie był zepsuty czujnik impulsu wału korbowego. auto napoczatku gasło niespodziewanie. pozniej zaczeło sie to nasilac i gasło przewaznie po kilku minutach jak sie dobrze nagrzało, wtedy zaczynał wariowac czujnik wału. usteke udało sie dopiero zdiagnozowac na VAG-u po tym jak auto zgasło. podłaczane wielkokrotnie wczesniej nie pokazywało nic bo auto nie chciało zgasnać.... Po wymianie czujnika impulsu wału korbowego odrazu wszystko ustapiło.pakob pisze:Hej! Jechalem dzis z pracy okolo 20 minut po miescie i nagle silnik stracil moc i zaczal przerywac,potem zgasl podczas jazdy.,za chwile go uruchomilem pochodzil chwile na wolnych i niespodziewanie zgasl.,chile odzczekalem i powtorka - chodzi 5 minut i zgasl.Znow przerwa i ruszylem - dojechalem do domu- ja go na luz chodzi i nagle bach - zgasl.Odlaczylem kleme ujemna na 10 minut i zapalilem chodzil przez 10 minut i nie gasl ale co bedzie jutro?Czy zdjecie klemy resetuje kompa sterujacego i czy VAG pokaze jakis blad?Co radzicie -Nowe swiece.kopulka palec cewka - wszystko zmieniane w lecie 2005 - macie jakies rady? Pozdrawiam