Problem z kluczykami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wasyl1985
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z kluczykami

Post autor: wasyl1985 » czw paź 22, 2009 13:33

Witam.
Mam problem z kluczykami w Golf V 2.0 TDI 140 kM BKD z 2005 roku. Najpierw padł mi pierwszy kluczyk to znaczy przestało działać otwarcie i zamykanie auta pilotem, więc wziąłem drugi. Ale po dwóch tygodniach drugi też zaczął niereagować na polecenia otwarcia lub zamknięcia samochodu. Kupiłem baterie, ale sama wymiana nic nie zmieniła więc chciałem sam zaprogramować kluczyki zgodnie z opisami na forum. Jednak nie przyniosło to żadnego skutku. Pojechałem do elektryka na Balicką w Krakowie, aby zaprogramowali mi kluczyki bo myślałem, że sam coś źle robię. Niestety pracownikom nie udało się zaprogramować moich pilotów i powiedzieli mi, że komputer samochodowy widzi moje kluczyki ale ich nie zapamiętuje - to znaczy, że moje piloty się zepsuły. Na dowód pracownik przyniósł swój kluczyk i po zaprogramowaniu można było bez problemu otworzyć i zamknąć auto jego pilotem. Zaproponował mi sprzedaż swojego klucza z programowaniem za 360 zł. Odmówiłem i podziękowałem, ponieważ nie chciało mi się wierzyć, że jest to zbieg okoliczności, że w niespełna miesiąc zepsuły mi się piloty w obydwu kluczykach. Jadąc do domu wstąpiłem po drodze do ASO w Rzeszowie. Pracownicy serwisu dali mi swoje baterie, bo stwierdzili, że moje, które kupiłem są za słabe (później się okazało, że moje i ich baterie miały te same parametry - jednakowoż musiałem zapłacić im 51 zł za nowe). Pracownik serwisu po wymianie baterii nadal nie mógł zaprogramować kluczyków (w ciągu godziny), ale stwierdził, że jest to wina modułu komfortu - bo jest w złym miejscu położony i może się do niego dostać woda. Moduł komfortu znajduje się pod fotelem kierowcy więc nie chcieli mi tego zrobić od razu, bo to jest robota na cały dzień. Mam więc pytanie czy ktoś spotkał się już z takim problemem i ma pomysł na rozwiązanie tej sytuacji? Może też ktoś z forumowiczów jest z okolic Krakowa i mógłby mi pomóc. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » czw paź 22, 2009 20:05

wasyl1985 pisze:Na dowód pracownik przyniósł swój kluczyk i po zaprogramowaniu można było bez problemu otworzyć i zamknąć auto jego pilotem
to jest odpowiedź

wasyl1985
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wasyl1985 » pt paź 23, 2009 08:05

ale żeby dwa kluczyki mi się popsuły w tak krótkim czasie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”