Witam
mam golf 3 1.8 silnik benzynowy + instalacja gazowa, samochów czasami nie zapala,
byłem u mechanika to powiedział że wszystko jest ok, do instalacja gazowej mamy 3 pokrętła zapalanie z gazu i jazda na gazie( prawe polożenie), zapalanie z benzyny i jazda na benzynie(lewe), oraz zapalanie na benzynie i jazda na gazie (środkowe), używałem tego ostatniego, a on żebym używał na początku przełącznika tylko do benzyny (lewy) a po kilimetrze przełączył na środkowy, zawsze żebym tak robił przy ruszaniu, no ale tak robie i znowu dzisiaj nie chciał zapalić, a było przez jakies 2 miesiące ok, nie wiem czy to nie jest wina skrajnych temperatur, bo nie zapalał w lato jak były upały no i teraz ,
a po za tym licznik gazu mi skacze, jak zchamuje na swiatłach i całkiem zatrzymam auto to czasami wyje, skacze do 20-30x, jak samochód jest w ruchu to jest ok
a dzisiaj zapaliłem auto ale za 3 razem i ledwo, tak jakby dusił się
wiecie czego to może być wina?
Pozdr
auto nie zapala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
janowskm, kolego uzyj szukania... opcji problemami zapalenie silnika może być wiele...zarówno z samym silnikiem i z instalacją gazową... Kable świece palec i kopułka to podstawa - musi to być sprawne tym bardziej teraz przy dużej wilgotności powietrza...
co do techniki jazdy i zapalania to zależy od szkoły... spokojnie możesz odpalać na pozycji automatycznej (zapala na benzynie i z obrotami przełącza na gaz) choć rada mechanika nie jest zła.
uzupełnij profil o rodzaj silnika i jego oznaczenie literowe, dodaj która generacja instalacji itp.
[ Dodano: 21-10-09, 14:50 ]
Vii, z tego co łatwo odszyfrować że zapala na benzynie... więc tak się zachowuje na benzynie...
czy kolegajanowskm, próbował zapalać na gazie?
co do techniki jazdy i zapalania to zależy od szkoły... spokojnie możesz odpalać na pozycji automatycznej (zapala na benzynie i z obrotami przełącza na gaz) choć rada mechanika nie jest zła.
uzupełnij profil o rodzaj silnika i jego oznaczenie literowe, dodaj która generacja instalacji itp.
[ Dodano: 21-10-09, 14:50 ]
Vii, z tego co łatwo odszyfrować że zapala na benzynie... więc tak się zachowuje na benzynie...
czy kolegajanowskm, próbował zapalać na gazie?