VW POLO 1.0

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

vwpolo1993
Nowicjusz
Nowicjusz

VW POLO 1.0

Post autor: vwpolo1993 » pn paź 19, 2009 23:51

Witam nie wiedzialem gdzie to napisac poniewaz nie ma zadnej zakladki z silnikami benzynowymi wiec pisze tutaj co moze byc przyczyna ze moja polowka przerywa,dusi sie ;/.
Rano odpalam samochod chwile rozgrzewam i przy ruszaniu samochod sie dlawi i dusi nie chce jechac a jak na wolnych obrotach zmienie na dwojke to szarpie i nie chce jechac..
Jaku juz jade na dwojce na 2500 obrotow i dam mu porzadnie gazu to sie dlawi i szarpie a jak powoli stopniowo daje gazu to jeszcze jakos jedzie ;/ naprawde nie wiem co mu jest chcialbym dodac ze jak chodzi na biegu jalowym i daje powoli gaz to dobrze sie wkreca a jak wcisne mu odrazu porzadnie pedal to pierdzi i chodzi jak traktor ;// nie wiem czy wina gaznika czy wtryski a moze swiece..

MOJ SAMOCHOD POLO coupe 1.53cm3 45KM 1993r

Prosze administratora o nie usuwanie mojego tematu poniewaz potrzebuje pilnej porady... Z gory dziekuje i czekam na jakies pomocne informacje
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 10:40 przez vwpolo1993, łącznie zmieniany 1 raz.

tomch
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: VW POLO 1.0

Post autor: tomch » wt paź 20, 2009 10:52

Na pewno admin przeniesie "Cie" zaraz do Techniczne. W tym silniku jest gaźnik czy wtrysk?

Awatar użytkownika
Toshiba
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Toshiba » wt paź 20, 2009 11:13

Jednopunktowy wtrysk.
Niech kolega sprawdzi filtr powietrza i benzyny...

vwpolo1993
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: vwpolo1993 » wt paź 20, 2009 16:17

w tym silniku jest gaznik nie raz juz czyscilem i sprawdzalem filtr nie wiem co moze byc wina ;/ moze swiece przeczyscic albo zastanawiam sie nad plynem STP do czyszczenia wtryskiwaczy

tomch
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomch » wt paź 20, 2009 17:10

vwpolo1993 pisze:w tym silniku jest gaznik nie raz juz czyscilem i sprawdzalem filtr nie wiem co moze byc wina ;/ moze swiece przeczyscic albo zastanawiam sie nad plynem STP do czyszczenia wtryskiwaczy
Po co ci płyn do wtryskiwaczy skoro ich nie masz. Zapłon jest poprawnie ustawiony?
Z tego co opisujesz to brakuje mu paliwa, bo raczej nie zalewa świec skoro piszesz, że bez obciążenia wkręca sie na obroty.

Awatar użytkownika
misiur
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: misiur » wt paź 20, 2009 18:03

a ma to sonde lambda ? Moj kolega ma taka polowke, tylko 1.3 55 KM bodajze, i u niego przez sonde sie podobne rzeczy dzieja. Odpiał sonde to problemy jak ręką odiął.

http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/4C6j

vwpolo1993
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: vwpolo1993 » wt paź 20, 2009 21:55

nie wiem czy mam sadne lambda jak to wyglada i gdzie sie znajduje? to sprawdze i ci powiem. Dzisiaj sprawdzilem ze jak stoje na biegu jalowym i daje gazu ale powoli i coraz wiecej to chodzi dobrze a jak nacisne mu na luzie tak porzadnie odrazu to samochod przez chwile dusi sie i pierdzi jak traktor a dopiero po chwili lapie co to moze byc?? tak samo jak jade na dwojce powoli tzn 40km/h i dodaje gazu stopniowo powoli to polowka jedzie ladnie a jak jej odrazu przygazuje to najpierw sie dusi i szarpie :(.. moze wina paliwa albo tego ze moja mama jak jezdzi to zawsze na oparach bo zalewa tylko za 20zl ;/ ale juz niedlugo tzn za 1miesiac to bedzie moj samochod wiec chce to naprawic bo mnie denerwuje to szarpanie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”