Wysokie obroty a ssanie automatyczne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wysokie obroty a ssanie automatyczne
Mam problem z bardzo wysokimi obrotami w golfie 2, 1989r, poj 1.6 benzyna. Gady odpalam auto odrazu wchodzi na baaardzo wysokie obroty i utrzymuje się przez ok 15 min, jak silnik jest bardzo mocno nagrzany to wtedy dostaje bardzo niskie obroty że niekiedy auto gaśnie. Wczoraj bylem i mechanika o powiedzial mi ze to wina ssanie automatycznego... co Wy o tym myslicie ? W jakiej cenie kupie to ssane ?
Ja mam z 87r. i też podobne problemy. I problem z automatycznym ssaniem.
Tylko że raz jest dobrze a raz za wysokie obroty.
Na benzynie wcześniej miał za wysokie obroty ok 2000/min ale na gazie miał normalne i spalanie na trasie ok 8.5l/100h. W obecnej chili częściej ma te wyższe.
Jak do tej pory nie poradziłem sobie z tym .
Tylko że raz jest dobrze a raz za wysokie obroty.
Na benzynie wcześniej miał za wysokie obroty ok 2000/min ale na gazie miał normalne i spalanie na trasie ok 8.5l/100h. W obecnej chili częściej ma te wyższe.
Jak do tej pory nie poradziłem sobie z tym .
98% ludzi nienormalnych czyta posty z ręką na myszce.
Nie zdejmuj reki, już jest za późno...
Nie zdejmuj reki, już jest za późno...
po prawej stronie gaznika masz to ssani automatyczne.rozbierz to(tylko uwazaj bo plyn wyleci z przewodów), w srodku bedzie slimak.zalej go goraca woda i sprawdz czy sie rozszerza.jesli tak zloz go na nowo ale dokladnie.pozniej sprawdz swiece i ustaw zaplon i najlepiej niech to zrobi mechanik na maszynce.ma byc git
- Paweł Marek
- V.I.P.
Eros89, po stronie pasażera przy grodzi silnika widac na fotce okrągłe urzadzono przykręcone do gaźnika, z niego idą dwa wezyki. Zdejm je oba zaślep od strony gaźnika i napisz o efektach. Zwie sie to zawór elektroczasowy. Posprawdzaj wszystkie wezyki czy sa szcelne i któryś nie spadł, zwłaszcza z tyłu gaxnika
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.