[mk3] Jaki akumulator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Jaki akumulator
Witam,
Proszę o radę jaki akumulator kupić do Golfa III 1.8 GT, chodzi mi o parametry jakie powinien mieć, na tym który obecnie jest w samochodzie nie ma żadnych oznaczeń.
Proszę o radę jaki akumulator kupić do Golfa III 1.8 GT, chodzi mi o parametry jakie powinien mieć, na tym który obecnie jest w samochodzie nie ma żadnych oznaczeń.
może być Topla, podobno nowe są super, co do typu to w sklepach mają katalogi producentów i moża się nimi wspomóc, należy tylko podać sprzedawcy dane typu moc, czy ma klimę, abs i inne takie, lub można odczytać oznaczenia alternatora, bo od jego mocy zależy pojemność akumulatora, jak zbyt słaby to nienaładuje aku
pzdr
zyggy
pzdr
zyggy
Też mam problem z moim akmulatorem. Myślę, że pomożesz sobie wchodząc na stronkę Centry i Boscha. (www.centra.pl, oraz www.boschsilver.pl). Na tej drugiej kliknij na: "znajdź Bosch Silver do swojego samochodu"
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Troszkę na wyrost moą być kłopoty z pełnym doładowaniem w zimie a to dobrze akumulatorowi nie robi. katalogowo powinien być 50ah można przegiąć o 5 i dać 55ah. Co do marki to według mnie bardzo dobry wybór od zawsze miałem Centre Plus i nigdy się na nim nie zawiodłem.marqiz pisze:Wielkie dzięki dla wszystkich, zdecydowałem sie na Centra Futura 62Ah
Pozdrawiam
- Racer
- Ma gadane
- Auto: Golf MK2 GTi, Passat B4 GL
- Silnik: PF
Teoretycznie im większy tym lepszy ale! Musi byc wystarczająco mocny alternator zeby wyrobił sie z ładowaniem na krótkich odcinkach drogi. Na początku bedzie dobrze ale jak za dlugo będziesz jeździl na krótkich traskach to może wymagać delikatnego doładowania, chyba że czasem strzelisz ze 100kmRoBaL84 pisze:Witam. Pozwole sobie odkopac troszke temat zeby nie zakladac nowego. Chcialbym sie dowiedziec jaki powinien byc aku w mk3 1.6 AFT (101 ps)? Mam teraz wsadzona Centre Future 60 Ah i pradzie rozruchowym 600 i zastanawiam sie czy to nie za duzo.
Serwis, sprzedaż skuterów, motocykli, kładów... TRANSPORT aut, motocykli, quadów i innych.
Naprawy aut grupy VAG, specjalizacja GOLF II, JETTA A2.
Naprawy aut grupy VAG, specjalizacja GOLF II, JETTA A2.