pomożcie pompa wody mkII RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pomożcie pompa wody mkII RP
napisz cie prosze czym sie objawia uszkodzenie pompy wody w tym silniku.powiem tak ze gdy odpale silnik slysze takiedziwne chrobotanie (chr chr chr chr chr..... ) mniej wiecej tak to brzmi gdy dodaje gazu to sie nasila.przed chwila jak z pracy wracalem cos mi zaczelo tak jakby trzec.mysle moze to skrzynia (automat mam) ale zmieniam biegi i nic wiec odpada.nic nie szarpie i nie przerywa a olej wporzadku.pozniej mysle moze rolka napinacza paska rozrzadu (w kwietniu byl wymieniany) ale nie.przylozylem reke do pompy i wydaje mi sie ze to moze byc to ale chcialbym sie upewnic czym objawia sie usterka pompy wody. temperature trzyma OK i tak to wszytsko dobrza.juz sam nie wiem.pozdrawiam i licze na Wasza pomoc.
a powiedz TAZ jak ona jest montowana i jak to mozna naprawic??
[ Dodano: Sob Lut 18, 2006 23:56 ]
a jednak Panowie...pompa wody wlasnie zaczela popiskiwac i ten odgos opisany powyzej to pochodzi z niej.zrobilem jakmowiliscie tj zdjalem pasek i szum ustal a co sie okazalo to nawet mi sie lekko rozszczelnila a to chrobotanie wzielo sie z tad ze rolka od pompy byla juz skrzywiona i tarla o obudowe rozrzadu pozdrawiam
[ Dodano: Sob Lut 18, 2006 23:56 ]
a jednak Panowie...pompa wody wlasnie zaczela popiskiwac i ten odgos opisany powyzej to pochodzi z niej.zrobilem jakmowiliscie tj zdjalem pasek i szum ustal a co sie okazalo to nawet mi sie lekko rozszczelnila a to chrobotanie wzielo sie z tad ze rolka od pompy byla juz skrzywiona i tarla o obudowe rozrzadu pozdrawiam