Pytanie o airbagi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
Pytanie o airbagi
Witam,
wczoraj miałem kolizję drogową siła uderzenia nie była wielka, ale po tym jak wpadłem do rowu i od uderzenia w ziemię wystrzeliły airbagi.
Teraz moje pytanie... czy wymieniając poduszki, muszę wymieniać całą deskę, czy wystarczy same poduszki i zaślepki (deska nie została w ogóle uszkodzona)? Czy z taką wymianą nie ma problemów, chodzi mi o to że wystarczy podłączyć i wykasować błędy, czy coś jeszcze?
Z góry dzięki za podpowiedzi
Pozdr.
wczoraj miałem kolizję drogową siła uderzenia nie była wielka, ale po tym jak wpadłem do rowu i od uderzenia w ziemię wystrzeliły airbagi.
Teraz moje pytanie... czy wymieniając poduszki, muszę wymieniać całą deskę, czy wystarczy same poduszki i zaślepki (deska nie została w ogóle uszkodzona)? Czy z taką wymianą nie ma problemów, chodzi mi o to że wystarczy podłączyć i wykasować błędy, czy coś jeszcze?
Z góry dzięki za podpowiedzi
Pozdr.
[b]The discipline of writing something down is the first step toward making it happen.[/b]
To zależy. Rozrywa w nowszych MK4 i Borach, ewentualnie w R32Marioo pisze:A w mk4 nie rozrywa czasem deski po stronie pasażera, jezeli tak to musisz wymienić deskę chyba?
W starszych deskach jest zaślepka, którą wystarczy wymienić.
Co do kierownicy to również bez problemu wymienisz.
A tak jak napisał Marioo - nie wiem czy po wymianie samych poduch sterownik nie będzie "krzyczał"..
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
u mnie deski nie rozerwało, wyskoczyła tylko zaślepka i poducha
czy wiecie, gdzie się znajduje się ten sterownik ?? czy można jakoś dopasować stary sterownik do nowych poduszek, czy tylko pozostaje zakup kompletu ze sterownikiem?
czy wiecie, gdzie się znajduje się ten sterownik ?? czy można jakoś dopasować stary sterownik do nowych poduszek, czy tylko pozostaje zakup kompletu ze sterownikiem?
[b]The discipline of writing something down is the first step toward making it happen.[/b]
sprawny sterownik kupisz za 50złcosmoo pisze:u mnie deski nie rozerwało, wyskoczyła tylko zaślepka i poducha
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
nie,możesz oddzielnie i wszystko będzie banglałocosmoo pisze:czy muszę kupić poduchy już ze sterownikiem zespolonym fabrycznie z tymi poduchami?
[ Dodano: 13 Paź 2009 12:05 ]
sensor,poduszka kierowcy i pasażera te wszystkie części mogą być od zupełnie przypadkowych aut
Ostatnio zmieniony wt paź 13, 2009 12:07 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
czyli mniej więcej wygląda to tak: kupuję komplet poduszek z zaślepkami, pewnie po jakimś numerze wyszukuję i dokupuję sterownik, podłączam, czyszczę błędy w kompie i powinno być ok.norek111 pisze:nie,możesz oddzielnie i wszystko będzie banglało
jak rozpoznać który sterownik pasuje do danych poduszek ??
Ps.
chyba tak zrobię, na Allegro jest pare takich kompletówMarioo pisze:Ale najlepiej kupić zestaw z jakiejś rozbiórki.
Wtedy masz pewność, że wszystko do tej pory banglało i tak zostanie.
A i za komplet można pewnie coś cenę urwać
Ps. / Ps.
sorki, że was tak męczę, ale powiedzcie mi jeszcze, czy moge wymienić swoją kierownicę cztero ramienną na trzy ramienną ?? będzie pasowała ??
Pozdr.
Ostatnio zmieniony wt paź 13, 2009 12:23 przez cosmoo, łącznie zmieniany 2 razy.
po numerach sensora,sterownik silnika nie zapisuje błędu poduszekcosmoo pisze:jak rozpoznać który sterownik pasuje do danych poduszek ??
Ostatnio zmieniony wt paź 13, 2009 12:28 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
Możesz wymienić.Stoper pisze:czy moge wymienić swoją kierownicę cztero ramienną na trzy ramienną
Tylko pamiętaj, żeby od razu kupować kierownicę razem z poduchą, bo airbag od 4-ramiennej nie pasuje do 3-ramiennej.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .