Problem z podgrzewaniem lusterek golf V 1.9 TDI 2005 r.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z podgrzewaniem lusterek golf V 1.9 TDI 2005 r.
Witam. Wsiadam rano do samochodu, odpalam, wlaczam tylna wycieraczke patrze, ze nie dziala. Nastepnie patrze w lusterko kierowcy a tam stopione szkło tzn wkład! Gaszę auto, zapalam jeszcze raz i wycieraczki działaja no ale szkła raczej już nikt mi nie odda, pytanie brzmi co mogło paść? Czy może jakies zwarcie zwiazen ze stycznkami, bezpiecznikami? Prosze o podanie nr-u bezpiecznika odpowiedzialnego za podgrzewanie lusterek. Posiadam schemat ale tylko w języku francuskim więc nie mam pojęcia gdzie należy szukac tego bezpiecznika, cos mi sie wydaje, ze bedzie on razem z tymi tyknymi wycieraczkami lub tylną szybą. Pozdrawiam
No właśnie,jaka musiała być temperatura, wiadomo nie spaliło się ono doszczędnie, ale wyraźne faudy od stopienia plastiku widać. W piątkach nie ma szkieł tylko coś w podobie do plastiku, nie wiem, może zwracie jakieś, prawe lusterko jest ok.
[ Dodano: 26 Gru 2008 18:02 ]
schemat bezpieczników, tzn chce sie dowiedzic jaki bezpiecznik odpowiedzialny jest za podgrzewanie lusterek.
[ Dodano: 26 Gru 2008 19:04 ]
Prosze zobaczyc co zostalo ze ''szkla''.
[ Dodano: 26 Gru 2008 18:02 ]
schemat bezpieczników, tzn chce sie dowiedzic jaki bezpiecznik odpowiedzialny jest za podgrzewanie lusterek.
[ Dodano: 26 Gru 2008 19:04 ]
Prosze zobaczyc co zostalo ze ''szkla''.
WWW.GOLFV.PL
Zielony troche jestem z tego, chyba bedzie trzeba sprawdzac po kolei, podjade jutro do znajomego elektryka, tylko obawiam sie, ze niewiele mi pomoze, bo jego konikiem sa raczej samochody z lat 90 gdzie tej elektryki jest o wiele mniej niz obecnie. Dzieki serdeczne za udzielona pomoc. Jesli ktos ma jakiekolwiek wiadomosci to prosze o wpis.
WWW.GOLFV.PL
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
to jest wręcz nieprawdopodobne, żeby wkład się stopił - nawet gdyby grzał kilka dni. A może ktoś "z zewnątrz" po prostu "pomógł" mu się stopić? Znam przypadek że "dzieciaki" przy pomocy dezodorantu i zapalniczki "polakierowały" facetowi karoserię
Ostatnio zmieniony sob gru 27, 2008 10:28 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie no stopić się az tak bardzo nie stopil zreszta widac na zdjeciu,zrobil sie przede wszystkim caly czarny i fałdy powychodziły oraz popękania. Nie, żadne dzieci, ani też inne nadprzyrodzone siły, po prostu duże zwarcie.
[ Dodano: 27 Gru 2008 15:25 ]
A jednak technika gubi czlowieka, ostatnim moim samochodem byl golf IV a tam podgrzewanie lusterek było z podgrzewaniem szyby. Okazalo sie, ze w V ogrzewanie lusterek jest przy regualcji lusterek i caly czas bylo ono wlaczone, dlatego tez doszlo do stopienia materialu. Cale szczescie, ze tylko jedno lusterko szlag trafil. Teraz juz wszystko ok.
[ Dodano: 27 Gru 2008 15:25 ]
A jednak technika gubi czlowieka, ostatnim moim samochodem byl golf IV a tam podgrzewanie lusterek było z podgrzewaniem szyby. Okazalo sie, ze w V ogrzewanie lusterek jest przy regualcji lusterek i caly czas bylo ono wlaczone, dlatego tez doszlo do stopienia materialu. Cale szczescie, ze tylko jedno lusterko szlag trafil. Teraz juz wszystko ok.
WWW.GOLFV.PL
Nie zakładając nowego tematu, co może byc przyczyną raz działającej a raz nie wycieraczki tylnej łącznie ze spryskiwaczami. Czasami jak odpale auto i włącze wycieraczke to wszystko jest ok ale czasami wycieraczki nie reagują mimo iż są włączone, silniczek raczej spalony nie jest bo przecież czasami działa.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz