[ MK1]Pasek rozrządu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[ MK1]Pasek rozrządu
Panowie czy pasek rozrządu jestem w stanie wymienić sam czy konieczna jest ingerencja fachowca.jeśli tak to na co trzeba zwrócić uwage.Proszę o wasze komentarze
Re: [ MK1]Pasek rozrządu
Powiem ci tak ...jezeli masz troche pojecia i smykałki do mechaniki to mozesz to zrobic sam.Na kołach są znaki i jak masz ksiązke naprawczą do niego to sobie poradzisz.Natomiast jezeli jestes zielony z tego tematu to daj sobie spokój z rozrządem nie ma zartów ,po co masz wdawac sie w koszty jezeli zle go ustawisz.Jezeli masz juz rozrząd (czyli pasek z rolką )to za wymiane u mechaniora nie zapłacisz jakichs duzych pieniedzy... Ja dałem za wymiane 70 dych. ale biorą róznie.Wymieniłbym sam ale wolałem zeby to zrobił fachura.amster pisze:Panowie czy pasek rozrządu jestem w stanie wymienić sam czy konieczna jest ingerencja fachowca.jeśli tak to na co trzeba zwrócić uwage.Proszę o wasze komentarze
Pozdro
-
- Mały gagatek
Panowie jesli chodzi o 70czy 80 zł za założenie paska to nie jest problem.
Cała rzecz polega na tym aby samemu coś zrobić przy samochodzie a nie mechanik to mechanik tamto a my co, dolejemy płynu do chłodnicy i w drogę.
Chciałem jeszcze podkreślić że jest to nie byle jakie autko , tylko kultowa jedynka.
Człowiek się lepiej czuje jak sam coś przy nim zrobi - i to chyba na tyle, jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam
[ Dodano: Nie Lut 12, 2006 18:17 ]
Dzięki Misiek dostałem
Cała rzecz polega na tym aby samemu coś zrobić przy samochodzie a nie mechanik to mechanik tamto a my co, dolejemy płynu do chłodnicy i w drogę.
Chciałem jeszcze podkreślić że jest to nie byle jakie autko , tylko kultowa jedynka.
Człowiek się lepiej czuje jak sam coś przy nim zrobi - i to chyba na tyle, jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam
[ Dodano: Nie Lut 12, 2006 18:17 ]
Dzięki Misiek dostałem
podzielam Twoje zdanie, najłatwiej jest kupić część w najlepiej w ASO(bo drogo) i zlecić montaż na warsztacie(pomijam osoby co nieznają sie na machanice sam.) a samemu nie wiedzieć dokładnie do czego ta część służy, ja tez wolę sobie sam robić a te naprawy których nie jestem w stanie zrobić sam to dobiero zlecam( z wielkim bólem - koszty) na warsztacie, nie każdego stać na jazdę na warsztat ASO(gdzie u mnie wjazd na warsztat to na dziędobry 100 zł. i to nie jest łapówa tylko taka jest stawka)amster pisze:Panowie jesli chodzi o 70czy 80 zł za założenie paska to nie jest problem.
[ Dodano: 06-02-12, 18:26 ]
dodam jeszcze że w swoim MK1 pesek sobie sam wymieniłem(z wymontowaniem silnika) przy okazji wymiany zaslepki na bloku
...
Re: [ MK1]Pasek rozrządu
Przepraszam nie obraź się ale to że się pytasz świadczy o tym że nie powinieneś się za to brać nie jest to takie proste jak się na pierwszy rzut oka wydaje. Zrób to z kimś kto to już robił następnym razem zrobisz sam.amster pisze:Panowie czy pasek rozrządu jestem w stanie wymienić sam czy konieczna jest ingerencja fachowca.jeśli tak to na co trzeba zwrócić uwage.Proszę o wasze komentarze