Nietypowy problem z obrotami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

AndKRK
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Nietypowy problem z obrotami

Post autor: AndKRK » ndz paź 11, 2009 07:22

Witam, Na wstepie napisze ze zalozenie tego tematu nie jest spowodowane lenistwem :) szukałem z tydzien czegos podobnego i jest tutaj mnóstwo tematów o obrotach, ale zaden nie pasuje do mojego przypadku. posiadam golfa 1.8 na monowtrysku z gazem silnik abs i mam nietypowy problem z wolnymi obrotami, a mianowicie na zimnym silniku na gazie oraz na waszce, jak obroty przekrocza ok 3000 to mi gasnie przy zmianie biegów, tak jakbym kluczyk w stacyjce przekrecił... obroty spadaja bardzo szybko do 0. Dodam ze dzieje mi sie to tylko podczas jazdy, jak przegazuje na postoju to wszystko jest ok. Jak sie zagrzeje problem znika. Jak na zimnym jezdze tak do 2000, to wszystko pieknie ladnie chodzi, obroty spadaja sobie powolutku i zatrzymuja sie na 1000. ma ktos jakis pomysł co to moze byc? troszke mnie to irytuje a niebardzo wiem za co sie złapać. przepustnica? krokowy? lewe powietrze? moze ktos sie spotkał z czyms podobnym? z góry dziekuje za kazdy pomysł :) Pozdrawiam.

emilos
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: emilos » ndz paź 11, 2009 10:19

przede wszystkim kolego proponuje podlaczyc golfika pod vaga jesli masz taka mozliwosc. silniczek krokowy odpada poniewaz zazwyczaj problemu z nim sa na niskich obrotach. byc moze zasysa gdzies lewe powietrze posprawdzaj dokladnie kazdy przewod odchodzacy od silnika. ale przede wszystkim podlacz go pod kompa

Audi A4 - http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?229722-B5-AFN-Projekt-S4D-By-Siwy

AndKRK
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: AndKRK » pn paź 12, 2009 06:40

vag prawde mi powie :) tylko skad ja wezme kompa z vagiem? zna ktos moze jakis warsztat w krakowie ewentualnie czy mozna u kogos z forumowiczy odpłatnie zbadac golfa vagiem? generalnie to nie jestem pewien czy moj samochod wogole da sie do tego podłączyć...?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”